Yamaha: Πειραματική διάθεση του ηλεκτρικού E01 (vid)

Κώστας Παστρίμας
Yamaha: Πειραματική διάθεση του ηλεκτρικού E01 (vid)
Η Yamaha τηρώντας πιστά το χρονοδιάγραμμά της ξεκινάει τη διάθεση του ικανού ηλεκτρικού της scooter Ε01.

Η Yamaha όταν παρουσίασε για πρώτη φορά πριν περίπου έναν χρόνο το ηλεκτρικό scooter E01, είχε ξεκαθαρίσει ότι το μοντέλο δεν πρόκειται να βγει στην αγορά πριν το 2023. Ο σχεδιασμός των Ιαπώνων ήταν πολύ αυστηρός ως προς τις δοκιμές που έπρεπε να γίνουν στο μοντέλο και η πρώτη φάση περιλάμβανε χρήση του scooter σε εταιρείες leasing.

Ο καιρός λοιπόν έφτασε που το E01 θα βγει για πρώτη φορά στους δρόμους και αυτό θα γίνει στην Ιαπωνία. Η Yamaha αποφάσισε να δώσει το ηλεκτρικό της μοντέλο σε εταιρείες μίσθωσης προκειμένου να το διαθέσουν στους πελάτες τους προς ενοικίαση. Με αυτόν τον τρόπο η Yamaha θα μπορέσει να αξιολογήσει τα συστήματα του scooter σε πραγματικές συνθήκες καθημερινής χρήσης.

Yamaha

Εκτός από τον οδηγικό τομέα, οι άνθρωποι της Yamaha θα συλλέξουν δεδομένα από διάφορους τομείς όπως η συνδεσιμότητα, η φόρτιση, η αυτονομία και η αξιοπιστία. Αυτό θα είναι το καλύτερο δυνατό πεδίο για το E01 να δοκιμαστεί προκειμένου στο επόμενο διάστημα να βγει σε μαζική παραγωγή και να γίνει διαθέσιμο σε όλους.

Yamaha

Το E01 χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 12 ίππων ο οποίος είναι ικανός να χαρίσει τελική ταχύτητα της τάξης των 75 Km/h. Η μετάδοση γίνεται μέσω ιμάντα στο πίσω τροχό, ενώ η μπαταρία είναι ικανή να χαρίσει αυτονομία μεγαλύτερη των 100 χιλιομέτρων στο scooter. Η σημαντικότερη καινοτομία του E01 είναι η φορητή συσκευή φόρτισης που διαθέτει, ενώ το scooter μπορεί να φορτιστεί είτε σε οικιακή πρίζα, είτε σε πολλαπλούς φορτιστές.

Η παρουσίαση του E01.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!