Εξοικονόμηση καυσίμων και ασφάλεια στην οδήγηση με την ελίν

Gazzetta team
Εξοικονόμηση καυσίμων και ασφάλεια στην οδήγηση με την ελίν
Η ελίν εξασφαλίζει την κορυφαία ποιότητα των καυσίμων της με τριπλούς ελέγχους, προσφέροντας απόλυτη ασφάλεια και οικονομία σε κάθε οδηγό.

Σε μια εποχή που ιδιώτες και επαγγελματίες οδηγοί αναζητούν τις βέλτιστες λύσεις για οικονομική οδήγηση, η καθημερινή εμπειρία έχει αποδείξει ότι η τιμή των καυσίμων δεν αποτελεί το μοναδικό κριτήριο. Εκτός από το κόστος, σημαντικό ρόλο παίζει και η ποιότητα, η οποία αποτελεί και τον μοναδικό ίσως παράγοντα που θα αποτρέψει δυσάρεστες εκπλήξεις όπως η προμήθεια νοθευμένων ή χαμηλής ποιότητας καυσίμων τα οποία μπορούν να προκαλέσουν ζημιές και κατ’ επέκταση σημαντικά έξοδα αποκατάστασης.

Η ενεργειακή κρίση, οι πληθωριστικές πιέσεις και η αύξηση των φαινομένων παραβατικότητας στην αγορά καυσίμων αποτελούν ένα τριπλό χτύπημα για τους καταναλωτές οι οποίοι καλούνται να αντεπεξέλθουν στη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος, την ανησυχία για την ενεργειακή επάρκεια και τις αμφιβολίες αναφορικά με την ποιότητα και την ποσότητα καυσίμων που πραγματικά λαμβάνουν όταν αγοράζουν καύσιμα.

Η ελίν λαμβάνει μέτρα για να προστατεύσει τους καταναλωτές κατά την αγορά καυσίμων κίνησης από φαινόμενα παραβατικότητας και νοθείας καυσίμων εφαρμόζοντας ένα καινοτόμο πρόγραμμα διασφάλισης ποιότητας σε όλη την εφοδιαστική της αλυσίδα, τη «Δέσμευση Ποιότητας», με τρία επίπεδα ελέγχου.

Η εταιρία είναι η μοναδική στην Ελλάδα που εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο, εξειδικευμένο και πιστοποιημένο από τρία μέρη σύνολο διαδικασιών διασφάλισης ποιότητας. Οι διαδικασίες αυτές προστατεύουν διαχρονικά τους πελάτες από παραβατικές συμπεριφορές και κακές πρακτικές, όπως η νοθεία και η κλοπή ποσοτήτων μέσω καταδολίευσης των αντλιών. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 1998, μέσω της συνεργασίας με το ΕΜΠ, ενώ με τη σημερινή του μορφή υλοποιείται από το 2019.

Τι περιλαμβάνει η «Δέσμευση Ποιότητας» τριπλού ελέγχου της ΕΛΙΝΟΙΛ

H «Δέσμευση Ποιότητας» τριπλού ελέγχου της ΕΛΙΝΟΙΛ περιλαμβάνει τρία επίπεδα ελέγχου στα οποία εμπλέκονται ολόκληρη η αλυσίδα αξίας της εταιρείας αλλά και ανεξάρτητοι διεθνώς αναγνωρισμένοι φορείς. Συγκεκριμένα, κατά το πρώτο επίπεδο ελέγχου, η ίδια η εταιρεία έχει δημιουργήσει μια εξειδικευμένη υπηρεσία Ποιοτικού Ελέγχου που διασφαλίζει τη σωστή εκτέλεση της διαδικασίας κατά την παράδοση των καυσίμων. Με δειγματοληπτικούς ελέγχους, πιστοποιεί την ακεραιότητα στην ποσότητα παράδοσης ενώ τα ιδιόκτητα βυτιοφόρα της εταιρίας διαθέτουν σύστημα GPS και μετρητές στάθμης, µέσω των οποίων παρακολουθούνται αντίστοιχα η πορεία τους και οι ποσότητες παράδοσης, εξασφαλίζοντας την παραλαβή πετρελαίου. Επίσης, η εταιρία διενεργεί με μυστικά, δικά της οχήματα, ελέγχους για πειραγμένες αντλίες και ελλειμματικές παραδόσεις στα πρατήρια του δικτύου της. Με γνώμονα την προστασία των καταναλωτών, οι αναλύσεις που εφαρμόζει η ΕΛΙΝΟΙΛ είναι σύμφωνες με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, οι οποίες είναι παγκοσμίως οι πιο απαιτητικές για την προστασία του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης ζωής.

Κατά το δεύτερο επίπεδο ελέγχου, οι διαδικασίες περιλαμβάνουν τη συνδρομή του ανεξάρτητου φορέα Bureau Veritas, ο οποίος διαθέτει το μεγαλύτερο και πλέον αξιόπιστο εργαστήριο ανάλυσης πετρελαιοειδών στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Ο φορέας διενεργεί αυτοβούλως περισσότερους από 1.000 δειγματοληπτικούς ελέγχους τον χρόνο στα καύσιμα και λιπαντικά, σε όλα τα πρατήρια ελίν, σε όλες τις παραλαβές στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας κατά την παραλαβή, καθώς και στην αποθήκευση και διακίνηση. Στη συνέχεια, η Bureau Veritas αναλύει τα δείγματα και γνωστοποιεί στην ΕΛΙΝΟΙΛ τα αποτελέσματα των μετρήσεών της.

Κατά το τρίτο επίπεδο ελέγχου, η επίσης ανεξάρτητη Lloyd’s Register διασφαλίζει ότι τόσο οι έλεγχοι της ίδιας της ΕΛΙΝΟΙΛ, όσο και του φορέα διενεργούνται με τον πλέον κατάλληλο τρόπο. Ο έλεγχος της Lloyd’s περιλαμβάνει γραπτές διαδικασίες για κάθε στάδιο της εφοδιαστικής αλυσίδας, εσωτερικές και εξωτερικές επιθεωρήσεις και εξαμηνιαίες αναθεωρήσεις της στρατηγικής Διασφάλισης Ποιότητας. Παράλληλα πιστοποιεί την ολοκληρωμένη διαχείριση διασφάλισης ποιότητας σε όλο το εύρος της εφοδιαστικής αλυσίδας της ΕΛΙΝΟΙΛ. Εννοείται ότι στις περιπτώσεις που τεκμηριώνεται παράβαση, η εταιρία εφαρμόζει αυστηρά μέτρα.

Ένα βήμα παρακάτω με τα καύσιμα Crystal Next

Η επιλογή ποιοτικού καυσίμου είναι καθοριστικής σημασίας τόσο για την απόδοση και τη διάρκεια ζωής του κινητήρα ή του καυστήρα, όσο και για τον οικονομικό προϋπολογισμό των καταναλωτών, αφού τους προστατεύει από επιπλέον έξοδα συντήρησης. Η σειρά των εξελιγμένων καυσίμων Crystal Next της ελίν ενσωματώνει όλες τις προδιαγραφές ποιότητας της εταιρίας διασφαλίζοντας την πλήρη και απρόσκοπτη κάλυψη των αναγκών των καταναλωτών.

Στη σειρά ανήκουν: τα καύσιμα κίνησης Unleaded και Diesel Crystal Next. Συγκεκριμένα, τα καύσιμα Crystal Next καλύπτουν ουσιαστικές ανάγκες των οδηγών όχι μόνο λόγω της εξοικονόμησης καυσίμου που προσφέρουν αλλά και χάρη στα οφέλη που προκύπτουν από την καλύτερη συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού, μειώνοντας σημαντικά την επιβάρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα δύο καύσιμα έχουν υποβληθεί σε δοκιμές σε εργαστηριακές και σε πραγματικές συνθήκες κατά τη διάρκεια των οποίων διανύθηκαν χιλιάδες χιλιόμετρα με διαφορετικούς τύπους οχημάτων, με τα αποτελέσματα να ξεπερνούν κάθε προσδοκία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!