Αυτό είναι το καινούριο Ford E-Tourneo Custom

Αυτό είναι το καινούριο Ford E-Tourneo Custom

Κώστας Παστρίμας
Αυτό είναι το καινούριο Ford E-Tourneo Custom
Η Ford παρουσίασε τη ναυαρχίδα επόμενης γενιάς Tourneo το οποίο βασίζεται σε μια ολοκαίνουρια πλατφόρμα της Ford Pro.

Η Ford Pro αποκάλυψε το νέο E-Tourneo Custom, το οποίο έρχεται να προστεθεί στην ήδη πλούσια γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων της Ford. Η νέα γενιά του Tourneo είναι ακόμα πιο ταλαντούχα με πολλαπλές χρηστικές ικανότητες που καλύπτουν μια τεράστια γκάμα δυνατοτήτων. Και όλα αυτά φυσικά σε συνεργασία με ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Το E-Tourneo Custom ανεβάζει τον πήχη στην κατηγορία, συνδυάζοντας μία νέα πλατφόρμα που είναι σχεδιασμένη για να προσφέρει μέγιστη ευελιξία και άνεση. Σε συνδυασμό με το υψηλής απόδοσης ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης με μπαταρία μπορεί να προσφέρει αυτονομία έως και 370 χιλιόμετρα. Η Custom είναι η πρώτη από τις τέσσερις εκδόσεις του E-Tourneo και προορίζεται για ιδιώτες.

Ford

Το νέο μοντέλο δανείζεται την τεχνολογία του Ford F-150 Lightning με μπαταρία 74 kWh και έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 160 kW. Οι επιδόσεις είναι πολύ δυναμικές με δυνατότητα ρυμούλκησης 2 τόνων, ενώ προσφέρει επίσης δυνατότητα κίνησης με ένα πεντάλ (one-pedal driving) για ακόμα μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση και πιο ξεκούραστη και άνετη οδηγική εμπειρία.

Εξαιρετική δουλειά έχει γίνει στο σύστημα φόρτισης του E-Tourneo Custom καθώς είναι σε θέση να φορτίσει την μπαταρία του σε φορτιστή 125 kW σε μόλις 41 λεπτά, ενώ σε εργαστηριακές δοκιμές, χρησιμοποιώντας ένα ταχυφορτιστή DC με ισχύ 125 kW, προστέθηκε ενέργεια για την εξασφάλιση αυτονομίας σχεδόν 38 χιλιομέτρων σε μόλις πέντε λεπτά.

Ford Puma

Στο εσωτερικό, το νέο Tourneo εξασφαλίζει άνεση και ευελιξία χάρη στο νέο σύστημα καθισμάτων που εδράζονται σε ράγα στη δεύτερη και τρίτη σειρά για μέγιστη προσαρμοστικότητα στη διάταξη καμπίνας που εξασφαλίζει τους βέλτιστους χώρους για επιβάτες και αποσκευές. Τα νέα καθίσματα επίσης είναι ελαφρύτερα από εκείνα του απερχόμενου μοντέλου και η δεύτερη σειρά διαθέτει ενσωματωμένες ζώνες ασφαλείας. Η καμπίνα έχει υψηλού επιπέδου εξοπλισμό και πολυτέλεια με ισχυρό σύστημα ήχου, πολλούς χώρους αποθήκευσης και ηλεκτρικά συρόμενες πόρτες.

Ford

Το Tourneo Custom διαθέτει μια ολοκληρωμένη σουίτα με τα πιο πρόσφατα και προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της Ford, που περιλαμβάνει ορισμένες λειτουργίες και χαρακτηριστικά τα οποία διατίθενται για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο μοντέλο, όπως τα Intelligent Adaptive Cruise Control με Lane Centring, 12 Reverse Brake Assist, Fully Active Park Assist και σύστημα κάμερας 360 μοιρών που παρέχει μία ολοκληρωμένη εικόνα γύρω από το όχημα για ευκολότερους ελιγμούς στην πόλη.

Το νέο Ford E-Tourneo Custom αναμένεται στην Ευρώπη από τα μέσα του 2023.

Ford

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!