Hyundai: Νέο εργοστάσιο ηλεκτρικών οχημάτων

Hyundai: Νέο εργοστάσιο ηλεκτρικών οχημάτων

Κώστας Παστρίμας
Hyundai: Νέο εργοστάσιο ηλεκτρικών οχημάτων
Η Hyundai εγκαινίασε μια νέα παραγωγική μονάδα αποκλειστικά για την κατασκευή των ηλεκτρικών οχημάτων της γκάμας της.

Η Hyundai συνεχίζει την επιθετικής της πολιτική στον τομέα του εξηλεκτρισμού και επενδύει σε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις και μονάδες παραγωγής. Η πιο πρόσφατη εγκαινιάστηκε στην Αμερική και συγκεκριμένα στην πολιτεία της Τζόρτζια (Bryan County Mega) η οποία θα έχει ως βασική εργασία την παραγωγή ηλεκτρικών μοντέλων.

Η μονάδα παραγωγής θα αναλάβει την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων της Hyundai και της Genesis, ενώ παράλληλα θα λειτουργεί και μια μονάδα κατασκευής μπαταριών. Η επένδυση φτάνει το ποσό των 5,54 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η Hyundai θα δημιουργήσει περισσότερες από 8.100 θέσεις εργασίας τα επόμενα χρόνια καθώς η εταιρεία στοχεύει να δημιουργήσει μια σταθερή αλυσίδα εφοδιασμού για μπαταρίες EV και άλλα εξαρτήματα EV στην αγορά των ΗΠΑ.

Hyundai

Το νέο εργοστάσιο θα διαθέτει ένα εξαιρετικά συνδεδεμένο, αυτοματοποιημένο και ευέλικτο σύστημα παραγωγής, το οποίο θα συνδέει οργανικά όλα τα στοιχεία του οικοσυστήματος των ηλεκτρικών οχημάτων. Όλες οι διαδικασίες παραγωγής - συλλογή παραγγελιών, προμήθειες, logistics και παραγωγή - θα βελτιστοποιηθούν χρησιμοποιώντας συστήματα τεχνητής νοημοσύνης και δεδομένων.

Hyundai

Με τις πρόσθετες παραγωγικές δυνατότητες ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών στις ΗΠΑ, η Hyundai στοχεύει να διατηρήσει τη θέση της ως ένας από τους τρεις κορυφαίους προμηθευτές ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ. Το νέο εργοστάσιο της Hyundai αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγική του δραστηριότητα το πρώτο εξάμηνο του 2025.

Hyundai

Ο Εουισούν Τσάνγκ, Πρόεδρος του Hyundai Motor Group, ανάφερε: «Η Hyundai και ο λαός της πολιτείας της Georgia μοιράζονται πολλά κοινά: σεβασμό για τις ιστορίες μας, ευρηματικότητα, δημιουργικότητα και αποφασιστικότητα να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο για την επόμενη γενιά. Σήμερα, τα ηλεκτρικά μας οχήματα αναγνωρίζονται ως τα καλύτερα στην κατηγορία τους και με αυτή τη συνεργασία, είμαστε αποφασισμένοι να γίνουμε παγκόσμιος ηγέτης στην ηλεκτροκίνηση, την ασφάλεια, την ποιότητα και τη βιωσιμότητα. Με το Hyundai Motor Group Metaplant America, θα συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε πέρα ​​από μια αυτοκινητοβιομηχανία στον κορυφαίο πάροχο λύσεων κινητικότητας στον κόσμο».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!