MotoGP: O CEO της ΚΤΜ προειδοποιεί ότι θα φύγουν κι άλλα εργοστάσια

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: O CEO της ΚΤΜ προειδοποιεί ότι θα φύγουν κι άλλα εργοστάσια
Ο Στέφαν Πίρερ πιστεύει ότι οδεύουμε προς μια εποχή οικονομικής ύφεσης και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση του κόστους.

Η απόφαση της Suzuki να αποχωρήσει από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP στο τέλος της φετινής σεζόν έπεσε σαν βόμβα όταν ανακοινώθηκε, με το ιαπωνικό εργοστάσιο να σταματά ταυτόχρονα την εμπλοκή του σε μια σειρά από αγωνιστικές δραστηριότητες. Ο λόγος αυτής της αποχώρησης ήταν φυσικά οικονομικός, με τη Suzuki να λέει ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στα διαρκώς αυξανόμενα κόστη.

ktm garage

Το κόστος συμμετοχής στην κορυφαία κατηγορία των αγώνων μοτοσικλέτας είναι κάτι που απασχολεί και τους άλλους κατασκευαστές, όπως δήλωσε ο Στέφαν Πίρερ, που είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pierer Mobility AG Group, στην οποία ανήκει η ΚΤΜ.

«Πρέπει να δούμε πώς θα συνεχίσουμε στο πρωτάθλημα MotoGP. Οδεύουμε προς οικονομική ύφεση. Γι' αυτό πρέπει να παρακολουθούμε το κόστος της εξέλιξης στο MotoGP. Δεν πρέπει να αφήσουμε το κόστος να εκτοξευτεί στα ύψη, για παράδειγμα, στην αεροδυναμική. Είμαι περίεργος να δω πώς θα είναι σε ένα ή δύο χρόνια. Η αποχώρηση της Suzuki είναι μια προειδοποίηση. Είναι πιθανό και άλλα εργοστάσια να αποχωρήσουν από το MotoGP αν το κόστος συνεχίσει να αυξάνεται», είπε ο Αυστριακός.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!