Η Renault μπαίνει στον κόσμο του Metaverse

Η Renault μπαίνει στον κόσμο του Metaverse

Κώστας Παστρίμας
Η Renault μπαίνει στον κόσμο του Metaverse
Το Renault Group πραγματοποιεί ένα ακόμη βήμα προς τον ψηφιακό του μετασχηματισμό, παρουσιάζοντας το πρώτο του Metaverse.

Η Renault κοιτάζει προς το μέλλον και δεν διστάζει να δοκιμάσει νέες εφαρμογές ψηφιοποίησης για να κάνει τις λειτουργίες τις ακόμα πιο ευέλικτες και συνδεδεμένες. Προχώρησε λοιπόν στη δημιουργία ενός νέου βιομηχανικού Metaverse το οποίο θα την βοηθήσει να ελέγξει καλύτερα τις λειτουργίες στη γραμμή παραγωγή και στο διεθνές δίκτυό της.

Ο Όμιλος Renault λοιπόν, δημιουργώντας ένα αντίγραφο του πραγματικού κόσμου στο Metaverse περιβάλλον είναι σε θέση να ελέγξει τα πάντα σε πραγματικό χρόνο. Το 100% των γραμμών παραγωγής συνδέονται μεταξύ τους (8.500 κομμάτια εξοπλισμού), το 90% των εφοδιαστικών ροών παρακολουθείται σε μόνιμη βάση και το 100% των δεδομένων της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι μόνιμα ενημερωμένο και όλα αυτά φιλοξενούνται στο Metaverse.

Renault

Το Metaverse περιβάλλον της Renault όχι μόνο θα βοηθήσει στην καλύτερη λειτουργία του Ομίλου, αλλά υπολογίζεται ότι θα δώσει και οικονομική ώθηση στην εταιρεία. Η ψηφιακή τεχνολογία έχει ήδη αποφέρει εξοικονόμηση της τάξης των 780εκ. ευρώ, ενώ έως το 2025, το οικονομικό όφελος από διαφόρους τομείς θα είναι 320εκ. ευρώ.

Renault

Αυτό επεκτείνεται και σε άλλους τομείς καθώς θα βοηθήσει στην κατά 60% μείωση των χρόνων παράδοσης ενός αυτοκινήτου και στην κατά 50% μείωση του αποτυπώματος άνθρακα στην παραγωγή οχημάτων, καθώς και συμμετοχή στο στόχο του Group για περιορισμό κατά 60% του κόστους των εγγυήσεων. Οι τέσσερις άξονες που θα κινηθεί η εφαρμογή του Metaverse είναι η μαζική συλλογή δεδομένων, οι διαδικασίες ψηφιακών κλώνων (digital twins), η διασύνδεση του οικοσυστήματος της εφοδιαστικής αλυσίδας και μία σειρά προηγμένων τεχνολογιών.

Renault

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!