Η KTM RC 8C έγινε άφαντη σε 2 λεπτά (vid)

Κώστας Παστρίμας
Η KTM RC 8C έγινε άφαντη σε 2 λεπτά (vid)
Οι 200 μοναδικές supersport μοτοσικλέτες της KTM ξεπούλησαν μέσα σε μόλις 158 δευτερόλεπτα 

Σίγουρα οι άνθρωποι της KTM όταν ανακοίνωναν την έλευση του νέου RC 8C για το 2023 γνώριζαν ότι ξεχωριστό αυτό supersport μοντέλο θα είχε μεγάλη επιτυχία. Ίσως όμως να μην περίμεναν αυτήν τη ζήτηση όταν άνοιγαν την πλατφόρμα παραγγελιών της μοτοσικλέτας στις 27 Οκτωβρίου του 2022 στις 15:00 ώρα Αυστρίας.

Οι 200 supersport RC 8C αποκλειστικά για χρήση πίστας, έγιναν άφαντες μόλις μέσα σε 2 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα βάζοντας στα ταμεία της εταιρείας σχεδόν 8 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό είναι νέο ρεκόρ πώλησης από Ευρωπαίο κατασκευαστή μοτοσικλέτας. Οι μοτοσικλέτες θα παραδοθούν την Άνοιξη του 2023 στην πίστα της Βαλένθια, σε μια ειδική εκδήλωση της KTM.

KTM

Η RC 8C είναι μια supersport μοτοσικλέτα εμπνευσμένη από το MotoGP. Βασίστηκε πάνω στο σχέδιο της Kramer και τον κινητήρα του Duke 890. Το δικύλινδρο μηχανικό σύνολο των 899 κ.εκ. με τη φροντίδα των μηχανικών της KTM Racing αποδίδει 135 ίππους έχοντας στο πλευρό του τα πιο σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα των Αυστριακών. Στο κιβώτιο ταχυτήτων συναντάμε αγωνιστικό quickshifter, ενώ το πλαίσιο είναι χειροποίητο.

KTM

Οι αναρτήσεις είναι οι κορυφαίες WP APEX Pro και τα φρένα της Brembo, ενώ πολλά από τα εξαρτήματα της μοτοσικλέτας είναι από ανθρακονήματα. Το βάρος της RC 8C είναι μόλις 142 κιλά και είναι εξοπλισμένη με ειδικά σχεδιασμένα αεροδυναμικά βοηθήματα από το αγωνιστικό τμήμα της KTM. Η RC 8C είναι σχεδιασμένη για χρήση μόνο στην πίστα.

Η παρουσίαση της RC 8C.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!