MotoGP: Βόλτες με την BMW M3 Touring θα κάνει εκτός πίστας ο Πέκο Μπανάια

MotoGP: Βόλτες με την BMW M3 Touring θα κάνει εκτός πίστας ο Πέκο Μπανάια

Κώστας Μπιτσικώκος
MotoGP: Βόλτες με την BMW M3 Touring θα κάνει εκτός πίστας ο Πέκο Μπανάια
Ως ο αναβάτης με τα καλύτερα αποτελέσματα στις φετινές κατατακτήριες δοκιμές του MotoGP, ο Μπανάια παρέλαβε το BMW M Award.

Κάθε χρόνο η BMW ως χορηγός του MotoGP αλλά και πάροχος του αυτοκινήτου ασφαλείας του θεσμού, δωρίζει μία BMW M στον αναβάτη με τα καλύτερα αποτελέσματα στις κατατακτήριες δοκιμές της σεζόν. Φέτος το «σπορ» βραβείο πήγε στον Πέκο Μπανάια, μία μέρα πριν στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής στο κορυφαίο θεσμό αγώνων μοτοσικλέτας. Ο 25χρονος αναβάτης της Ducati εξασφάλισε πέντε φορές φέτος την pole position, συγκεντρώνοντας 293 βαθμούς στη σχετική κατάταξη, έναντι 282 του Χόρχε Μαρτίν.

Ο Ιταλός παρέλαβε στη Βαλένθια την εντυπωσιακή BMW M3 Competition Touring με τετρακίνηση xDrive. Είναι η πρώτη M3 Touring στην ιστορία της γερμανικής μάρκας και διατίθεται αποκλειστικά στην έκδοση Competition. «Είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα το BMW M Award», δήλωσε ο Μπανάια. «Ήταν στόχος μου από τότε που άρχισα να αγωνίζομαι στο MotoGP και φέτος επιτέλους τα κατάφερα! Ανυπομονώ να οδηγήσω την M3 Touring και τώρα που είδα ότι το βραβείο για το 2023 είναι η νέα Μ2, θα βάλω τα δυνατά μου για να υπερασπιστώ τη νίκη μου».

Το σπορ station wagon εφοδιάζεται με τον εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα M TwinPower. Έχοντας χωρητικότητα 3 λίτρων, αποδίδει ισχύ 510 ίππων και ροπή 650 Nm. Συνδυάζεται με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο M Steptronic με Drivelogic, το οποίο έχει τρία προγράμματα λειτουργίας και προσφέρει χειροκίνητη αλλαγή σχέσεων μέσω των paddles στο τιμόνι.

Δείτε ακόμα: Όλος ο γύρος της BMW M3 Competition στο Νίρμπουργκρινγκ

BMW M3 Μπανάια

Η τετρακίνηση M xDrive συνεργάζεται με το ενεργό διαφορικό στον πίσω άξονα. Πέρα από τη στάνταρ λειτουργία της τετρακίνησης, όταν ο οδηγός επιλέξει τη λειτουργία 4WD Sport από το μενού ρυθμίσεων, περισσότερη ροπή περνά στους πίσω τροχούς για πιο δυναμική οδήγηση. Μάλιστα με την απενεργοποίηση του DSC, η M3 Touring γίνεται πισωκίνητη.

Όλα τα παραπάνω μεταφράζονται σε κορυφαίες επιδόσεις για το νέο μοντέλο της BMW M: 0-100 χλμ/ώρα σε 3,6 δευτερόλεπτα, 0-200 χλμ/ώρα σε 12,9 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 250 χλμ/ώρα. Με το προαιρετικό πακέτο M Driver, αυξάνεται στα 280 χλμ/ώρα.

BMW M2


Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!