Θα δούμε την Yamaha R9 στην EICMA;

Κώστας Παστρίμας
Θα δούμε την Yamaha R9 στην EICMA;
Η Yamaha κάνει ακόμα ένα βήμα προς την παρουσίαση της νέας superbike μοτοσικλέτα της YZF-R9.

Από την πρώτη στιγμή της παρουσίασης της νέας YZF-R7 από την Yamaha οι φήμες φούντωσαν για τον ερχομό ενός ακόμα σπορ μοντέλου του οποίο θα βασιζόταν στην MT-09. Άλλωστε η πλατφόρμα πάνω στην οποία δημιούργησε την R7 ήταν πολύ επιτυχημένη και η supersport μοτοσικλέτα κέρδισε το κοινό με τα εξαιρετικά οδηγικά του χαρακτηριστικά.

Η Yamaha δείχνει να έχει πάρει στα σοβαρά τη νέα μοτοσικλέτα και αυτό φαίνεται από τις τελευταίες τις κινήσεις. Πριν από δύο χρόνια η Yamaha είχε κατοχυρώσει το όνομα R9 και τώρα, λίγες εβδομάδες πριν, η Yamaha κατοχύρωσε και το λογότυπο της μοτοσικλέτας που είναι το YZF-R9. Το λογότυπο έχει την ίδια γραμματοσειρά με τα υπόλοιπα μοντέλα της οικογένειας R κάτι που αφήνει ένα παράθυρο για το ποια θα είναι η σχεδιαστική δομή της μοτοσικλέτας.

Yamaha

Στο κομμάτι των επιδόσεων η R9 δεν θα έχει πρόβλημα, ιδιαίτερα αν όντως βασιστεί στην εξαιρετική MT-09. Ο κινητήρας CP3, τρικύλινδρος των 890 κ.εκ. αποδίδει στην καινούρια του μορφή 119 ίππους οι οποίοι είναι υπεραρκετοί για μια σπορ μοτοσικλέτα. Το σύνολο συνεργάζεται ήδη με πλούσιο πακέτο ηλεκτρονικών και σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, κάτι που βολεύει πολύ μια μοτοσικλέτα που θα κινηθεί κυρίως στην πίστα.

Yamaha

Το πλαίσιο επίσης είναι εξαιρετικό της MT-09 αν και θα χρειαστεί κάποιες γεωμετρικές αλλαγές για να έρθει στα μέτρα μιας superbike μοτοσικλέτας. Το ίδιο συμβαίνει και με τις αναρτήσεις, ενώ τα φρένα και οι τροχοί θα περάσουν αυτούσια στην R9. Είναι θέμα χρόνου μέχρι η Yamaha να μας δείξει τη νέα της μοτοσικλέτα και ίσως έχουμε μια μεγάλη έκπληξη στην EICMA. Υπομονή...

Yamaha

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!