SEAT: Δύο ρεκόρ Guinness για το MO 125 Performance

SEAT: Δύο ρεκόρ Guinness για το MO 125 Performance

Κώστας Παστρίμας
SEAT: Δύο ρεκόρ Guinness για το MO 125 Performance
Το νέο SEAT MΟ 125 Performance πέτυχε δύο παγκόσμια ρεκόρ Guinness αφού διένυσε περισσότερα από 2.500Km σε 48 συνεχόμενες ώρες!

Λίγες ημέρες πριν την επίσημη παρουσίαση της έκδοσης Performance του SEAT MO 125, το ισπανικό ηλεκτρικό scooter έγραψε ιστορία καταρρίπτοντας δύο ρεκόρ Guinness. Το μοναδικό scooter πήρε μέρος σε μια ιδιαίτερη δοκιμασία στην πίστα Zuera International Circuit της Σαραγόσα όπου για 48 συνεχόμενες ώρες δοκιμαζόταν σε ακραίες συνθήκες.

Το ηλεκτρικό scooter από τους δρόμους της πόλης βρέθηκε στην πίστα για να δοκιμάσει τις επιδόσεις και την ποιότητά του κατά τη διάρκεια μιας ακραίας δοκιμής αντοχής. Η δοκιμασία περιλάμβανε δύο συνεχόμενες ημέρες οδήγησης, σε δύο διαφορετικές μορφές: ομαδική σκυταλοδρομία και σόλο οδήγηση. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό καθώς διένυσε 2.588 χιλιόμετρα σε 48 ώρες, περίπου το ισοδύναμο της απόστασης μεταξύ Βαρκελώνης και Ελσίνκι (Φινλανδία) σε ευθεία γραμμή.

Seat MO eScooter 125

Το μοντέλο προ παραγωγής ήταν επιμελώς καμουφλαρισμένο διότι θα γίνει η επίσημη παρουσίασή του στην EICMA 2022 στο Μιλάνο στις 8 Νοεμβρίου. Το SEAT MO 125 Performance έσπασε το ρεκόρ στη δοκιμή σκυταλοδρομίας 24 ωρών. Κάλυψε περίπου 1.430 χιλιόμετρα, περισσότερο από τη διπλάσια δηλαδή απόσταση από τον προηγούμενο παγκόσμιο τίτλο ρεκόρ Guinness. Πέντε έμπειροι αναβάτες αντοχής οδηγούσαν εναλλάξ κάθε φορά που η μπαταρία άλλαζε κάθε 50 λεπτά περίπου.

Seat MO eScooter 125

Στη δοκιμασία της οδήγησης από έναν αναβάτη, ο Ιταλός Βαλέριο Μπόνι κατάφερε να διανύσει σε 24 ώρες 1.158 χιλιόμετρα με μικρές στάσεις για να αλλάξει μπαταρίες. Ο Λούκα Κασανόβα, CEO της SEAT MO, με ενθουσιασμό σχολίασε: «Αυτοί οι δύο τίτλοι του παγκόσμιου ρεκόρ Guinness αποδεικνύουν την αξιοπιστία της ηλεκτρικής τεχνολογίας και συγκεκριμένα του SEAT MO 125 Performance, το οποίο θα παρουσιάσουμε σύντομα στη διεθνή έκθεση μοτοσικλετών EICMA. Θα παραβρεθούμε σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση δίτροχων για πρώτη φορά με μεγάλη αισιοδοξία, αφού επιτύχαμε ένα ορόσημο που ποτέ πριν δεν είχε επιτευχθεί με ηλεκτρικό σκούτερ».

Seat MO eScooter 125

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!