Ελαφρύτερη και ισχυρότερη η νέα Ducati Diavel V4 (vid)

Κώστας Παστρίμας
Ελαφρύτερη και ισχυρότερη η νέα Ducati Diavel V4 (vid)
Η Ducati παρουσίασε την καινούρια Diavel V4 βάζοντας ακόμα ένα μοντέλο στην γκάμα των τετρακύλινδρων μοτοσικλετών της.

Το 6ο επεισόδιο της διαδικτυακής σειράς Ducati World Premiere η ιταλική μάρκα αποκάλυψε τη νέα Diavel V4. Η εντυπωσιακή cruiser από το Μπόργκο Πανιγκάλε κληρονόμησε πλέον τον πανίσχυρο κινητήρα της Multistrada V4, μαζί με ένα νέο πλαίσιο και αναβαθμισμένα ηλεκτρονικά για να γίνει η πιο ισχυρή και η πιο εξελιγμένη Diavel που κατασκευάστηκε ποτέ.

Ducati

Το σημείο που κάνει την νέα Diavel V4 να ξεχωρίζει είναι φυσικά ο κινητήρας Granturismo. Το μηχανικό σύνολο των 1.158 κ.εκ. έρχεται αυτούσιο από την Multistrada και αποδίδει 168 ίππους και 124 Nm ροπής. Οι επιδόσεις είναι εκρηκτικές καθώς η Diavel επιταχύνει από τα 0-100 Km/h σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα! Ο κινητήρας χρησιμοποιεί και το σύστημα απενεργοποίησης των δύο πίσω κυλίνδρων σε κατάσταση χαλαρής οδήγησης για περισσότερη οικονομία στο καύσιμο.

Ducati

Το δεύτερο σημαντικότερο σημείο αναβάθμισης της Diavel V4 είναι το πλαίσιο. Η Ducati τοποθέτησε στην καινούρια μοτοσικλέτα το νέο μονοκόκ πλαίσιο αλουμινίου αφήνοντας στην άκρη το χωροδικτύωμα της δικύλινδρης έκδοσης. Καινούριο είναι και το ψαλίδι αλουμινίου που είναι μονόμπρατσο, ενώ οι αναρτήσεις είναι κορυφαίες με ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός 50mm και ένα μονό αμορτισέρ πίσω. Τα φρένα είναι της Brembo με δύο δίσκους 330mm εμπρός, ενώ το πίσω ελαστικό έχει τη θηριώδη διάσταση των 240/45.

Ducati

Όλα τα παραπάνω έχουν συμβάλει στη σημαντική μείωση του βάρους κατά 13 κιλά με την Diavel V4 πλέον να ζυγίζει 223 κιλά. Όσο για τον εξοπλισμό η Ducati έχει φροντίσει να τοποθετήσει στη μοτοσικλέτα ένα σύγχρονο πακέτο ηλεκτρονικών με 4 επιλογές οδήγησης, σύστημα 6 αξόνων IMU, ABS στροφής, ρυθμιζόμενο traction control, quickshifter, cruise control και πολλά ακόμα. Η οθόνη πληροφοριών είναι 5 ιντσών TFT με σύστημα συνδεσιμότητας και τα φώτα είναι LED με DRL φώτα ημέρας.

Το 6ο επεισόδιο με την Ducati Diavel V4.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!