«Ηλεκτρικών» επενδύσεων συνέχεια για το BMW Group

«Ηλεκτρικών» επενδύσεων συνέχεια για το BMW Group

Κώστας Παστρίμας
«Ηλεκτρικών» επενδύσεων συνέχεια για το BMW Group
Η BMW ανακοίνωσε τη δημιουργία πολλαπλών μονάδων παραγωγής εξαρτημάτων για να ενισχύσει την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων.

Με πέντε νέες γραμμές επίστρωσης κυψελών, μία πρόσθετη γραμμή μονάδων και δύο γραμμές μπαταριών υψηλής τάσης, η BMW καλπάζει προς την εποχή της ηλεκτροκίνησης. Η γερμανική μάρκα ανακοίνωσε πως μέχρι το 2024 το εργοστάσιο στη Λειψία θα αποκτήσει 8 νέες γραμμές παραγωγής με στόχο να ενισχυθεί η παραγωγική δυνατότητα εξαρτημάτων στα ηλεκτρικά της μοντέλα.

Το πρώτο τρίμηνο του 2023, στο εργοστάσιο της Λειψίας, θα λειτουργήσει το πρώτο από τα πέντε νέα συστήματα επίστρωσης κυψελών μπαταριών, και θα ακολουθήσουν τέσσερα ακόμα συστήματα τα οποία θα λανσαριστούν σταδιακά μέχρι το τέλος της ίδιας χρονιάς. Μετά την επίστρωση, οι κυψέλες συναρμολογούνται για τη δημιουργία μεγαλύτερων μονάδων, γνωστών ως battery modules. Στη Λειψία, αυτό γίνεται προς το παρόν σε δύο υφιστάμενες ειδικές γραμμές. Μία τρίτη θα λειτουργήσει το καλοκαίρι του 2023.

BMW

Από το 2024 θα υπάρξουν και δύο ακόμα γραμμές παραγωγής μπαταριών υψηλής τάσης στο εργοστάσιο της Λειψίας. Δεν είναι τυχαία η συγκεκριμένη κίνηση καθώς το κάθε όχημα έχει τη δική της δομή μπαταρίας και οι απαιτήσεις είναι αυξημένες. Παράλληλα, οι ολοκληρωμένες πλέον μονάδες μπαταριών, οι συνδέσεις, οι μονάδες ελέγχου και τα κυκλώματα ψύξης εγκαθίστανται σε ένα αλουμινένιο περίβλημα.

BMW

Ο Μάρκους Φάλμπόμερ, Επικεφαλής Κινητήρων στην Παραγωγή Συστημάτων E-Drive της BMW AG, τόνισε: «Εργαζόμαστε με συνέπεια για την προώθηση του μετασχηματισμού προς την ηλεκτροκίνηση. Και συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε το δίκτυο παραγωγής μας για συστήματα e-drive ώστε να μπορέσει να υλοποιηθεί. Από το 2024, ολόκληρη η αλυσίδα διαδικασιών για την παραγωγή μπαταριών υψηλής τάσης θα τρέχει όχι μόνο στο Dingolfing, αλλά και στη Λειψία».

BMW

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!