Επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης: «Αν και εφόσον υπάρξει παρέμβαση, θα ενημερωθείτε επίσημα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Newsroom
Επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης: «Αν και εφόσον υπάρξει παρέμβαση, θα ενημερωθείτε επίσημα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο Γιάννης Οικονόμου δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε μία νέα επιδότηση στο diesel, η τιμή του οποίου έχει ξεπεράσει αρκετά εκείνη της αμόλυβδης βενζίνης.

Με την τιμή του πετρελαίου κίνησης να έχει ξεπεράσει εκείνη της αμόλυβδης βενζίνης κατά 8-10 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο, σε απόγνωση έχουν έρθει οδηγοί – και κυρίως οι επαγγελματίες – που χρησιμοποιούν οχήματα με κινητήρα diesel. Η εκρηκτική άνοδος του πετρελαίου έχει επιπτώσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα, προκαλώντας επακόλουθη αύξηση τιμών σε όλα τα προϊόντα.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Δευτέρας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης ή επαναφορά του Fuel Pass. «Αν και εφόσον υπάρξει μία τέτοιου είδους παρέμβαση, θα ενημερωθείτε επίσημα και πολύ συγκεκριμένα», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Πρόσφατα ο Πρωθυπουργός είχε δηλώσει από το βήμα της Βουλής ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο νέας επιδότησης στο diesel, εφόσον υπάρξει το δημοσιονομικό περιθώριο. «Δεν το είχαμε υπολογίσει πριν από δύο μήνες ότι θα συνέβαινε αυτή η απότομη αύξηση του diesel. Μετράμε τις δυνατότητες μας και θα δούμε αν είμαστε σε θέση να εξαγγείλουμε κάτι και για το diesel κίνησης», είχε αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παραμένει άγνωστο αν θα δοθεί έκπτωση 15 λεπτών ανά λίτρο στην αντλία για το πετρέλαιο κίνησης ή θα υπάρξει ευρύτερη επιδότηση, αντίστοιχη εκείνης στο Fuel Pass 2, η οποία κυμαινόταν από 45 έως 100 ευρώ, ανάλογα με το όχημα (αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα), τον τόπο κατοικίας (ηπειρωτική ή νησιωτική Ελλάδα) και τον τρόπο καταβολής (άυλη ψηφιακή κάρτα ή κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!