Με την υπογραφή του Κιάνου Ρίβς η Arch 1S (vid)

Κώστας Παστρίμας
Με την υπογραφή του Κιάνου Ρίβς η Arch 1S (vid)
Η Arch Motorcycles παρουσίασε τη δεύτερη μοτοσικλέτα της με κινητήρα 2.000 κ.εκ.!

Ο διάσημος ηθοποιός Κιάνου Ρίβς είναι γνωστός φίλος της μοτοσικλέτας. Ο ίδιος μάλιστα, μαζί με τον Γκάρντ Χόλιντζερ, ίδρυσαν πίσω στο 2011 την Arch Motorcycles για να βγάλουν όλο τους το πάθος και την φαντασία πάνω σε δικά τους σχέδια. Η πρώτη μοτοσικλέτα της συνεργασίας ήρθε το 2017 με την KRGT-1 η οποία έκανε αίσθηση κυρίως με την brutal σχεδίασή της και την αμφιλεγόμενη απόδοσή της.

arch

Η δεύτερη προσπάθεια κατασκευής μοτοσικλέτας από την Arch Motorcycles πήγε σίγουρα καλύτερα. Πριν από μερικές ημέρες η εταιρεία του «Νίο» από την περίφημη σειρά ταινιών Matrix, αποκάλυψε το νέο της μοντέλο το οποίο ονομάστηκε 1S. Η μοτοσικλέτα είναι σαφώς πιο εκλεπτυσμένη, πιο καθαρή στις γραμμές της, ανήκοντας στην κατηγορία roadster. Ο κινητήρας που χρησιμοποιεί η 1S προέρχεται από την S&S. Το δικύλινδρο μηχανικό σύνολο των 2.032 κ.εκ. αποδίδει 165 Nm ροπής και συνοδεύεται από 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και ξηρό συμπλέκτη.

arch

Το πλαίσιο είναι χειροποίητο ατσάλινο και συνδυάζεται με ένα αλουμινένιο υποπλαίσιο και ένα μονόμπρατσο ψαλίδι το οποίο για πρώτη φορά χρησιμοποιείται από την Arch. Οι αναρτήσεις είναι από την κορυφαία - μαύρη - σειρά της Ohlins με ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός και μονό αμορτισέρ πίσω, ενώ τα φρένα είναι της ISR με 6πίστονες δαγκάνες εμπρός και 4πίστονη δαγκάνα πίσω. Το σύνολο συνοδεύεται από ABS, ενώ οι τροχοί είναι 17 ιντσών της BST από ανθρακονήματα.

arch

Στη μοτοσικλέτα έχει γίνει εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων με πιο χαρακτηριστικό το σύστημα εισαγωγής αέρα και καυσίμου τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για την 1S. Η μοτοσικλέτα της Arch Motorcycles είναι έτοιμη προς παραγγελία στην τιμή των 131.500 ευρώ!

Βίντεο παρουσίασης της Arch 1S.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!