Jeep Avenger 4xe concept: Το μικρό ηλεκτρικό και σε τετρακίνητη έκδοση

Jeep Avenger 4xe concept: Το μικρό ηλεκτρικό και σε τετρακίνητη έκδοση

Κώστας Μπιτσικώκος
Jeep Avenger 4xe concept: Το μικρό ηλεκτρικό και σε τετρακίνητη έκδοση
Ως μία μάρκα που έχει συνδέσει το όνομά της με την… περιπέτεια εκτός δρόμου, η Jeep δεν θα μπορούσε να μην δημιουργήσει μοντέλα 4x4 στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Μία έκπληξη επιφύλασσε η Jeep στους επισκέπτες της έκθεσης αυτοκινήτου του Παρισιού. Κεντρική θέση στο περίπτερο της αμερικάνικης μάρκας έχει το νέο Avenger – ένα μικρό αμιγώς ηλεκτρικό SUV με αυτονομία 400 χλμ. – όμως στην εκδήλωση παρουσιάστηκε και η τετρακίνητη έκδοσή του.

Το Avenger 4xe Concept είναι όπως μαρτυρά το όνομά του ένα πρωτότυπο όχημα, όμως προαναγγέλλει ένα μελλοντικό ηλεκτρικό 4x4. Εξωτερικά το 4xe Concept φέρει μια σειρά “off-road” χαρακτηριστικών, όπως οι γάντζοι πρόσδεσης, τα φαρδύτερα φτερά και τα ελαστικά με χωμάτινο προσανατολισμό. Τα παραπάνω στοιχεία συνδυάζονται με ακόμα καλύτερη γωνία προσέγγισης (21 μοίρες αντί για 20), γωνίες ράμπας και διαφυγής 20 και 34 μοίρες αντίστοιχα και απόσταση από το έδαφος που υπερβαίνει τα 20 εκατοστά.

Jeep Avenger 4xe Concept

Στο εμπρός μέρος υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη προστασία για το αμάξωμα, αλλά και επιπλέον φωτιστικά σώματα. Το καπό έχει δεχθεί ειδική επίστρωση ώστε να εμποδίζει την αντανάκλαση του φωτός, ενώ προστατευτικό φιλμ προστατεύει σχεδόν το σύνολο του αμαξώματος.

«To Avenger σχεδιάστηκε εξαρχής ως ένα αυθεντικό Jeep, με την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση 4x2 να προσφέρει ήδη τις εντυπωσιακές δυνατότητες κίνησης σε κάθε διαδρομή που χαρακτηρίζουν τη μάρκα. Όμως δεν αντισταθήκαμε στον πειρασμό να δοκιμάσουμε το αποτέλεσμα εφαρμογής ενός αμιγώς ηλεκτρικού συστήματος 4x4 σε ένα τόσο συμπαγές όχημα με δυνατή προσωπικότητα», δήλωσε ο Κριστιάν Μενιέ, CEO της Jeep.

Jeep Avenger 4xe Concept

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!