Σύμπραξη BMW και Amazon στις ψηφιακές τεχνολογίες

Σύμπραξη BMW και Amazon στις ψηφιακές τεχνολογίες

Κώστας Παστρίμας
Σύμπραξη BMW και Amazon στις ψηφιακές τεχνολογίες
Στόχος της συνεργασίας των BMW και Amazon είναι η καλύτερη αξιοποίηση των δεδομένων για ανάπτυξη νέων υπηρεσιών εξυπηρέτησης των χρηστών.

Η BMW δουλεύει εντατικά στον τομέα καινοτόμων τεχνολογιών συνδεσιμότητας των οχημάτων της με στόχο να δημιουργήσει ένα ισχυρό δίκτυο υποστήριξης του καταναλωτή. Δεν είναι τυχαίο ότι ήδη 20 εκατομμύρια μοντέλα της BMW σε πάνω από 50 χώρες είναι συνδεδεμένα μέσω cloud και τα αιτήματα πληροφοριών ξεπερνάνε τα 10 δισεκατομμύρια στη βάση της υπηρεσίας.

Τα δεδομένα οχήματος και ο τρόπος με τον οποίο είναι διασυνδεμένα με το cloud, αποτελούν τη βάση για λειτουργίες πελατών όπως το My BMW App, λειτουργίες υποστήριξης οδηγού, καθοδήγηση διαδρομής βελτιστοποιημένη για φόρτιση, over-the-air ενημερώσεις και ανίχνευση κινδύνου στο δρόμο.

BMW

Το BMW Group και η Amazon Web Services ανακοίνωσαν μία καινούρια συνεργασία που θα έχει ως αποτέλεσμα οι δύο εταιρείες να αναπτύσσουν από κοινού καινοτόμες τεχνολογίες cloud. Στόχος είναι η βελτίωση και αναβάθμιση των λειτουργιών του πελάτη, η διαχείριση και οι διαδικασίες aftersales. Οι BMW και Amazon ήδη συνεργάζονται στα συστήματα συνδεσιμότητας από το 2015 με την Amazon Web Services να προσφέρει ασφάλεια και ισχυρές υποδομές πρόσβασης σε σημαντικές πληροφορίες.

BMW

Ο Νικολάι Κρέιμερ, Αντιπρόεδρος Πλατφορμών Συνδεσιμότητας Οχημάτων, σχολίασε: «Έχουμε ήδη σήμερα στο δρόμο περίπου 20 εκατομμύρια εκτενώς συνδεδεμένα οχήματα. Όταν λανσαριστεί η 'Neue Klasse', η offboard πλατφόρμα cloud, που τροφοδοτείται από την AWS, θα επεξεργάζεται σχεδόν τριπλάσιο όγκο δεδομένων οχήματος συγκριτικά με την τρέχουσα γενιά των μοντέλων BMW. Μαζί με την AWS, θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε καινοτόμες λύσεις, οι οποίες μας επιτρέπουν να αναπτύξουμε νέες λειτουργίες που βασίζονται σε δεδομένα και να τις καταστήσουμε διαθέσιμες στους πελάτες το συντομότερο».

BMW

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!