Formula 1: Η Red Bull θεωρεί λάθος την απονομή όλων των βαθμών στη Σουζούκα

Formula 1: Η Red Bull θεωρεί λάθος την απονομή όλων των βαθμών στη Σουζούκα
Με επεισοδιακό τρόπο κρίθηκε ο φετινός τίτλος της F1, όμως παρότι... κερδισμένοι, στη Red Bull Racing διαφωνούν σχετικά με τους βαθμούς που απονεμήθηκαν.

Το Grand Prix Ιαπωνίας του 2022 έμελλε να αποδειχθεί ένας αγώνας που προκάλεσε σύγχυση σε όλο τον κόσμο της Formula 1 - τις ομάδες, τους οδηγούς και τους θεατές. Ο Μαξ Φερστάπεν αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής για δεύτερη φορά, έπειτα από την επισημοποίηση της ποινής 5 δευτερολέπτων που έλαβε ο Σαρλ Λεκλέρ και προστέθηκε στο συνολικό του χρόνο, ρίχνοντάς τον τρίτο.

Όμως αυτή η εξέλιξη δεν ήταν αναμενόμενη, μιας και καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα υπήρχε η εντύπωση πως δεν θα αποδοθούν όλοι οι βαθμοί. Μόλις το 52% των συνολικών γύρων συμπληρώθηκε από τον Φερστάπεν και όλοι πιστεύαμε πως θα πάρει 19 βαθμούς, ενώ ο Λεκλέρ 12 μετά την ποινή του. Πράγμα που έδινε παράταση στη στέψη. Ωστόσο οι κανονισμοί που αφορούν το σύστημα βαθμολόγησης και άλλαξαν εφέτος, κάνουν λόγο για μειωμένη απονομή βαθμών, σε περίπτωση που ο αγώνας διακοπεί και δεν συνεχιστεί. Έτσι ακόμη και 5 γύρους πράσινης σημαίας να είχαμε, ο Φερστάπεν θα έπαιρνε και πάλι 25 βαθμούς για τη νίκη.

Αυτό δεν το είχαν αντιληφθεί ούτε στη Red Bull Racing, με τον επικεφαλής της, Κρίστιαν Χόρνερ να τονίζει πως παρότι άλλαξαν οι κανονισμοί, ένα σενάριο όπως αυτό της Ιαπωνίας έπρεπε να είχε ληφθεί υπόψη: «Πιστεύω πως είναι λάθος που δεν συμπεριλήφθηκε κάτι τέτοιο στους κανονισμούς μετά τα προβλήματα του Σπα πέρυσι. Είχαμε όλοι την εντύπωση πως μόνο με το 75% του αγώνα θα δοθούν όλοι οι βαθμοί. Οπότε πιστεύαμε πως μας έλλειπε ένας βαθμός. Στο τέλος όμως η κίνηση του Πέρεζ έδωσε το πρωτάθλημα στον Μαξ. Είδατε την έκπληξή του, την έκπληξη της ομάδας. Αλλά τι φοβερή έκπληξη! Είμαι σίγουρος όμως πως το θέμα των βαθμών θα λυθεί μελλοντικά».

Το χρονικό σημείο που κατέκτησε ο Φερστάπεν το πρωτάθλημα ήταν ιδανικό τόσο για τη Red Bull Racing, όσο και για τη Honda, η οποία ενίσχυσε τους δεσμούς της με την αυστριακή ομάδα και δεν αποκλείεται η συνεργασία τους να επεκταθεί και μετά το 2025.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!