Formula 1: H FIA αναθεωρεί τη διαδικασία ανάκτησης οχημάτων

Formula 1: H FIA αναθεωρεί τη διαδικασία ανάκτησης οχημάτων
Η παγκόσμια ομοσπονδία θα ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τους λόγους που γερανός ήταν εντός της πίστας στον αγώνα της F1 της Σουζούκα.

Στον πρώτο γύρο του Grand Prix Ιαπωνίας, ο Κάρλος Σάινθ προκάλεσε την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα, όταν συγκρούστηκε στις μπαριέρες. Ένα γύρο αργότερα, ο Πιέρ Γκασλί πέρασε με περισσότερα από 200 χλμ/ώρα από το σημείο ενώ εκεί βρισκόταν ήδη ο γερανός και οι βοηθοί πίστας κάτι το οποίο προκάλεσε θυμό και φόβο στον Γάλλο.

Αρκετοί οδηγοί εξέφρασαν την απογοήτευσή τους και τον εκνευρισμό τους για το γεγονός πως γερανός ήταν στην πίστα την ίδια ώρα που περνούσαν πίσω του. Οι αντιδράσεις στα social media ήταν έντονες, με πατέρα του αδικοχαμένου Ζιλ Μπιανκί να μιλά με σκληρή γλώσσα για τα όσα έγιναν στο δεύτερο γύρο του GP Ιαπωνίας. Οι αγωνοδίκες πάντως, φρόντισαν να τιμωρήσουν τον Γκασλί με ποινή 20 δευτερολέπτων στο συνολικό του χρόνο, μια και οδηγούσε με πολλά χιλιόμετρα υπό καθεστώς κόκκινης σημαίας.

Από τη μεριά της, η FIA ανέφερε πως ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες από τη Διεύθυνση Αγώνα σχετικά με την είσοδο του γερανού στην πίστα για την απομάκρυνση του μονοθεσίου του Σάινθ. Ωστόσο τα επικριτικά σχόλια των οδηγών και η οργή στα social media την οδήγησε να ξεκινήσει έρευνα σχετικά με το ζήτημα.

Εκπρόσωπος της FIA, δήλωσε: «Ενώ η απομάκρυνση ενός μονοθεσίου κατά τη διάρκεια αυτοκινήτου ασφαλείας ή κόκκινης σημαίας είναι η διαδικασία που ακολουθείται, λόγω συγκεκριμένων περιστάσεων και ανάδρασης που λάβαμε από τους οδηγούς, η FIA θα αναθεωρήσει τα συμβάντα όπου χρειάζεται η συμβολή οχημάτων όπως οι γερανοί. Αυτό είναι μέρος της κοινής πρακτικής απολογισμού και ανάλυσης όλων των περιστατικών αγώνων για να διασφαλιστεί η συνεχής βελτίωση των διαδικασιών».

Μία από τις βασικές πτυχές της έρευνας θα είναι πιθανότατα εάν οι βοηθοί πίστας ενήργησαν μονομερώς στην είσοδο του γερανού στην πίστα πιο γρήγορα απ’ όσο έπρεπε ή είχαν εξουσιοδοτηθεί να το κάνουν από τη Διεύθυνση Αγώνα.

Φωτογραφίες:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!