Formula 1: Με στολή και κράνος μέσα στο μετρό

Formula 1: Με στολή και κράνος μέσα στο μετρό
Ο Έστεμπαν Όκον εκμυστηρεύτηκε την αλλόκοτη ιστορία του από το GP Σιγκαπούρης, καθώς χρησιμοποίησε συρμό του μετρό για να επιστρέψει στο γκαράζ της ομάδας του.

To Grand Prix Σιγκαπούρης εξελίχθηκε με τον χειρότερο τρόπο για την ομάδα της Alpine. Τόσο ο Φερνάντο Αλόνσο, όσο και ο Έστεμπαν Όκον τέθηκαν εκτός μάχης λόγω μηχανικών προβλημάτων και σε συνδυασμό με τον διπλό τερματισμό της McLaren, η γαλλική ομάδα έπεσε στην 5η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Ο 26χρονος Γάλλος εγκατέλειψε στον 28ο γύρο στη στροφή 13, το οποίο είναι το πιο απομακρυσμένο σημείο από τα paddock. Με δεδομένο πως η Μαρίνα Μπέι είναι σιρκουί πόλης, ο Όκον δεν μπορούσε να βρει τρόπο για να επιστρέψει στο γκαράζ της ομάδας του. Η λύση βρέθηκε όταν συμβουλεύτηκε έναν βοηθό πίστας, ο οποίος τον συνόδεψε στον πιο κοντινό σταθμό μετρό. Έτσι με την αγωνιστική του φόρμα και το κράνος, μπήκε στο συρμό και έφτασε στον προορισμό του, με όσους τον συνάντησαν στο βαγόνι να μένουν σίγουρα άφωνοι.

Έστεμπαν Οκόν

Ο Όκον μίλησε για αυτή την ασυνήθιστη ιστορία ο Οκόν στο Sky Sports: «Δέκα γύρους αφότου εγκατέλειψα είχαν όλοι βάλει τα σλικ ελαστικά κι εγώ ήμουν στο μετρό. Υπάρχουν φωτογραφίες στο διαδίκτυο. Όταν εγκατέλειψα για να επιστρέψω στην πίστα πήρα το μετρό γιατί ήμουν μέσα στην πόλη. Ήμουν στο μετρό με το κράνος μαζί με έναν βοηθό πίστας και μου πήρε 25 λεπτά να επιστρέψω».

Ο Όκον ανακάλυψε τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα social media και έκανε μία αναδημοσίευση. Στο Grand Prix Ιαπωνίας η Alpine ευελπιστεί να αλλάξει η τύχη της, ώστε να επιστρέψει στα καλά αποτελέσματα και να ξεπεράσει τη McLaren στη μάχη για την 4η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Φωτογραφίες: nomibaquero/twitter, Alpine

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!