Η Volvo λανσάρει το πρώτο μοντέλο αμφίδρομης φόρτισης (vid)

Η Volvo λανσάρει το πρώτο μοντέλο αμφίδρομης φόρτισης (vid)

Κώστας Παστρίμας
Η Volvo λανσάρει το πρώτο μοντέλο αμφίδρομης φόρτισης (vid)
Η Volvo προχωράει σε μια καινοτόμα τεχνολογία που δίνει δυνατότητα αμφίδρομης φόρτισης στο EX90.

Η Volvo είναι από τις εταιρείες που έχει εκφράσει ανοιχτά τις περιβαλλοντικές τις ανησυχίες δουλεύοντας με αφοσίωση προς ένα μέλλον απαλλαγμένο από εκπομπές ρύπων και άνθρακα. Αυτός είναι ο λόγος που συνεχώς εξελίσσει νέες τεχνολογίες προκειμένου να πρωτοπορήσει και να δώσει στους πελάτες της τη δυνατότητα να γίνουν μέλος μιας «πράσινης» αντιμετώπισης στις μετακινήσεις.

Η σουηδική μάρκα λοιπόν εισάγει τις επόμενες εβδομάδες ένα νέο σύστημα αμφίδρομης φόρτισης. Το επερχόμενο, αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX90, που θα αποκαλυφθεί στις 9 Νοεμβρίου, θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Volvo με προεγκατάσταση για δυνατότητα αμφίδρομης φόρτισης. Η λειτουργία έχει τη δυνατότητα να σας βοηθήσει να κάνετε τη χρήση ενέργειας πιο φθηνή, αποτελεσματική και βιώσιμη.

Volvo

Σε συνδυασμό με τις δυνατότητες έξυπνης φόρτισης που έρχονται στην εφαρμογή Volvo Cars για smartphone, το Volvo EX90 θα σας επιτρέπει να φορτίζετε το αυτοκίνητό σας όταν η ζήτηση από το δίκτυο και οι τιμές είναι χαμηλά – συνήθως αυτό συμβαίνει όταν το ποσοστό των ανανεώσιμων πηγών στο μίγμα ενέργειας είναι αυξημένο – και να αποθηκεύετε αυτή την ενέργεια για να τη χρησιμοποιήσετε αργότερα. Το σύστημα, μόλις γίνει διαθέσιμη, θα είναι σε θέση να παρέχει ενέργεια ακόμα και στο σπίτι σας και στις ηλεκτρικές συσκευές.

Volvo

Ο Ολιβιέρ Λεντέλ, Επικεφαλής του Electrification Ecosystem, τόνισε: «Με το Volvo EX90 μπορείτε να δώσετε ενέργεια στη ζωή σας. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε την μπαταρία του με πολλούς τρόπους, από τη φόρτιση του ηλεκτρικού σας ποδηλάτου όταν βρίσκεστε έξω έως την τροφοδοσία μίας συσκευής για μαγείρεμα στο κάμπινγκ. Η λειτουργία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για την παροχή ενέργειας στο σπίτι σας κατά τη διάρκεια ισχύος του ημερήσιου τιμολογίου ενέργειας το οποίο είναι πιο ακριβό».

Βίντεο Δυνατότητα Αμφίδρομης Φόρτισης Volvo.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!