Ford: Βαριά «φανέλα» για το GT LM Edition

Ford: Βαριά «φανέλα» για το GT LM Edition

Κώστας Παστρίμας
Ford: Βαριά «φανέλα» για το GT LM Edition
Η Ford τιμάει τη νίκη της στο Le Mans πριν από έξι χρόνια με τελευταία έκδοση του εμβληματικού GT.

Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν χαρακτηρίσει την Ford GT ως το απόλυτο σπορ μοντέλο. Ιδιαίτερα έπειτα από την κινηματογραφική ταινία «Ford vs Ferrari» όπου εμφανίζεται με δραματικό τρόπο η νίκη της Ford στον 24ωρο αγώνα του Le Mans το 1966, το συγκεκριμένο μοντέλο κέρδισε πολλούς θαυμαστές, ενώ στην σύγχρονη μορφή του παραμένει ένα δείγμα της σπορ αμερικανικής κουλτούρας στην κατασκευή αυτοκινήτων επιδόσεων.

Η Ford, θέλοντας να τιμήσει τη νίκη που πέτυχε το 2016 με την GT στο Le Mans παρουσίασε μια ειδική έκδοση του μοντέλου. Αυτή θα είναι η τελευταία ειδική έκδοση αυτής της γενιάς του αυτοκινήτου και είναι εμπνευσμένη από τον χρωματισμό του αγωνιστικού GT που οδήγησαν οι Σεπανστιέν Μπουρντέ, Τζόι Χάντ και Ντίρκ Μιούλερ στη νίκη πριν από έξι χρόνια. Το σασί από ανθρακονήματα είναι βαμμένο στο χρωματισμό Liquid Silver και διαθέτει λεπτομέρειες μπλε ή κόκκινες πινελιές, αποτίοντας φόρο τιμής στις αντίστοιχες αποχρώσεις του αγωνιστικού Ford GT με το Νο. 68 που κέρδισε το Le Mans.

Ford

Στον αεροδυναμικό τομέα η Ford έχει επιλέξει ένα ισχυρό πακέτο το οποίο περιλαμβάνει το ελαφρύ εμπρός splitter, τα πλαϊνά μαρσπιέ και στο κατώφλι των θυρών καθώς και στις περσίδες του διαμερίσματος του κινητήρα, τους βραχίονες των εξωτερικών καθρεπτών και στον πίσω διαχύτη. Οι ζάντες των 20 ιντσών από carbon συνοδεύονται από μπουλόνια τιτανίου, ενώ διακρίνονται στο εσωτερικό οι μαύρες δαγκάνες του συστήματος πέδησης της Brembo που ενισχύουν τον μοντέρνο χαρακτήρα του όλου πακέτου.

Ford

Ο κινητήρας του Ford GT LM Edition είναι ο γνωστός twin-turbo EcoBoost ο οποίος αποδίδει 660 ίππους. Η Ford Performance έχε αναλάβει να μεταφέρει αρκετή τεχνολογία από το αγωνιστικό μοντέλο στην έκδοση LM με τον στροφαλοφόρο άξονα να είναι από το ίδιο κράμα μετάλλου που χρησιμοποιήθηκε στο νικητήριο GT. Πολλά από τα εξαρτήματα της ειδικής έκδοσης έχουν κατασκευαστεί σε τρισδιάστατο εκτυπωτή. Το Ford GT LM Edition θα κατασκευαστεί σε μόλις 20 μονάδες με τις παραδόσεις ξεκινούν μέσα στο Φθινόπωρο.

Ford

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!