Formula 1: Ο Λατίφι θα κουβαλήσει ποινή στην Ιαπωνία

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Ο Λατίφι θα κουβαλήσει ποινή στην Ιαπωνία
Ο Καναδός οδηγός της Williams θα χάσει θέσεις στο grid του επόμενου αγώνα της F1 στη Σουζούκα.

Οι αγωνοδίκες του Grand Prix της Σιγκαπούρης, δέκατου-έβδομου γύρου του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1, είχαν αρκετή δουλειά. Τα συμβάντα υπό εξέταση ήταν πολλά, τόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα στη Μαρίνα Μπέι, όσο και μετά το πέσιμο της καρό σημαίας.

Ένα από τα πρόσωπα που βρέθηκαν στο μικροσκόπιο ήταν ο Νίκολα Λατίφι, που όχι απλά εγκατέλειψε νωρίς τον νυχτερινό αγώνα στο μεγάλο λιμάνι της Ανατολής αλλά έλαβε και ποινή που θα εφαρμοστεί στο επόμενο Grand Prix!

Τι έκανε ο Λατίφι

Στον έβδομο γύρο του αγώνα στη Σιγκαπούρη, ο Ζου Γκουάνγιου της Alfa Romeo προσπάθησε να προσπεράσει τον Λατίφι προσεγγίζοντας τη στροφή 5, διεκδικώντας τη δέκατη-όγδοη θέση.

Ο οδηγός της Williams προσπάθησε να αμυνθεί αλλά το έκανε με αντικανονικό τρόπο αφού ουσιαστικά ώθησε τον Κινέζο οδηγό στον τοίχο, με αποτέλεσμα την εγκατάλειψη και των δύο από τον αγώνα.

Η απόφαση των αγωνοδικών

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού σχετικά με το συμβάν, ανέφερε: «Οι αγωνοδίκες εξέτασαν τα video από το συμβάν και αποφάσισαν πως ο Λατίφι είχε τη βασική υπαιτιότητα της σύγκρουσης. Ο Ζου προσπαθούσε να προσπεράσει στην ευθεία προσεγγίζοντας τη στροφή 5 και είχε αφήσει αρκετό χώρο, ακολουθώντας φυσιολογική αγωνιστική γραμμή. Ο Λατίφι κινήθηκε προς τα αριστερά, αφήνοντας πλάτος μικρότερο του ενός μονοθεσίου στον Ζου, με αποτέλεσμα τη σύγκρουση».

Για τα παραπάνω, ο Καναδός έλαβε ποινή 5 θέσεων στο grid του επόμενου αγώνα, που διεξάγεται την προσεχή Κυριακή 9 Οκτωβρίου, στη Σουζούκα της Ιαπωνίας. Παράλληλα, ο 27χρονος έλαβε και 2 βαθμούς ποινής στην αγωνιστική του λισάνς.

Θυμίζουμε πως το συμβόλαιό του με την ιστορική ομάδα της Williams ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν που διανύουμε και δεν πρόκειται να ανεωθεί.

Νίκολα Λατίφι

Οι άνθρωποι που αποφασίζουν

Το πάνελ των αγωνοδικών στο Grand Prix της Σιγκαπούρης αποτελούσαν o Γερμανός, Δόκτωρ Γκερντ Ένσερ, ο Αυστραλός Μάθιου Σέλεϊ, ο Βρετανός Ντέρεκ Ουόργουικ ως εκπρόσωπος των οδηγών και ο Νις Σέτι, ως τοπικός αγωνοδίκης.

Φωτογραφίες: Williams F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!