Η φιλοσοφία Bauhaus στο ιδιαίτερο Audi TT RS Iconic Edition

Η φιλοσοφία Bauhaus στο ιδιαίτερο Audi TT RS Iconic Edition

Κώστας Παστρίμας
Η φιλοσοφία Bauhaus στο ιδιαίτερο Audi TT RS Iconic Edition
Η Audi παρουσίασε μια ειδική έκδοση του εικονικού TT RS με σπορ αεροδυναμικό πακέτο και καλύτερες επιδόσεις.

Το όνομα TT έχει μετατραπεί σε σύμβολο για την Audi καθώς από το 1998 μέχρι σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά «κεφάλαια» της γερμανικής μάρκας. Για να γιορτάσει η Audi τα 25 χρόνια (το 2023) παρουσίας του TT δημιούργησε μια ειδική έκδοση του μοντέλου η οποία ξεχωρίζει για τον σπορ σχεδιασμό του και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό.

Το Audi TT RS Coupe Iconic Edition παραμένει πιστό στην ιδέα της απλότητας, με τον μινιμαλιστικό σχεδιασμό να εκτείνεται από την εξωτερική εμφάνιση στο εσωτερικό, το οποίο εξακολουθεί να είναι εστιασμένο στον οδηγό. Η σχεδιαστική φιλοσοφία Bauhaus κυριαρχεί στο μοντέλο με κομψή απόχρωση του γκρι (Nardo) που πήρε το όνομά του από την πίστα που πραγματοποιεί δοκιμές εξέλιξης η Audi, Pista di Nardo, στην Ιταλία.

Audi

Η έκδοση Iconic συνοδεύεται από ένα καινούριο αεροδυναμικό πακέτο Aerokit. Είναι εξελιγμένο σε αεροδυναμική σήραγγα και περιλαμβάνει μπροστινή ποδιά, πλαϊνά πτερύγια στις εισαγωγές αέρα, σταθερή αεροτομή από ανθρακονήματα και ειδικά σχεδιασμένου διαχύτη RS. Όλα αυτά συμβάλουν στην αναβαθμισμένη σπορ συμπεριφορά του μοντέλου έχοντας βελτιωμένη κάθετη δύναμη, μεγαλύτερη σταθερότητα και κορυφαία συμπεριφορά στις γρήγορες στροφές. Στο εσωτερικό, η Iconic Edition έχει σκουρόχρωμους συνδυασμούς με τα καθίσματα να είναι σπορ RS με διχρωμία και υλικά Nappa και Alcantara.

Audi

Το TT RS Coupe iconic Edition διαθέτει τον βραβευμένο κινητήρα 2.5 TFSI της Audi Sport με 400 ίππους και μέγιστη ροπή 480 Nm. Οι επιδόσεις του μοντέλου είναι εντυπωσιακές με τα 0-100 Km/h να έρχονται σε 3,7 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 280 Km/h. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι αυτόματο S tronic επτά σχέσεων και η κίνηση μεταφέρεται στους τέσσερις τροχούς, ενώ το σύστημα δυναμικής οδήγησης Audi drive select επιτρέπει στον οδηγό να ρυθμίζει ανάλογα με τις απαιτήσεις του το σύστημα μετάδοσης quattro καθώς και το τιμόνι, το κιβώτιο S tronic, τα πτερύγια της εξάτμισης και τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του κινητήρα.

Audi

Το νέο Audi TT RS Coupe Iconic Edition θα κατασκευαστεί σε μόλις 100 μονάδες και θα είναι διαθέσιμο το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!