Suzuki: Κύριε Burgman, μας κακομαθαίνετε! (vid)

Κώστας Παστρίμας
Suzuki: Κύριε Burgman, μας κακομαθαίνετε! (vid)
Η Suzuki πρόσθεσε στην γκάμα των scooter 125 κ.εκ. ένα premium μοντέλο αστικής μετακίνησης με βαρύ όνομα.

Η Suzuki αποφάσισε να κάνει τη δική της κίνηση στα scooter 125 κ.εκ. και το καλοκαίρι που μας πέρασε παρουσίασε δύο νέα μοντέλα, το Avenis 125 και το Address 125. Για να κάνει τα πράγματα ακόμα και πικάντικα (και κυρίως πιο εκλεπτυσμένα) πρόσθεσε ακόμα ένα νέο scooter στη μικρή κατηγορία το οποίο φέρει ένα βαρύ όνομα. Το νέο Suzuki Burgman Street 125EX είναι γεγονός και ήρθε να προσφέρει πολυτέλεια και άνεση στις αστικές μετακινήσεις.

Ο σχεδιασμός του Burgman είναι χαρακτηριστικός και θυμίζει το μεγάλο GT scooter της Suzuki. Τα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω είναι LED, η σέλα είναι μεγάλη και άνετη, ενώ το επίπεδο πάτωμα χαρίζει πρακτικότητα και εύκολη πρόσβαση. Μεγάλη αναβάθμιση έχουμε στα όργανα τα οποία είναι ψηφιακά με μια μεγάλη LCD οθόνη να παρέχει όλες τις πληροφορίες, ενώ σε βοηθάει να οδηγεί οικονομικά χάρη στην ένδειξη ECO Drive Indicator.

Suzuki

Το νέο Burgman χρησιμοποιεί έναν μονοκύλινδρο, αερόψυκτο κινητήρα 124 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 8,4 ίππους και 10 Nm ροπής. Η τεχνολογία που έχει χρησιμοποιηθεί είναι η SEP-α (Suzuki Eco Performance Alpha) η οποία χαρίζει ομαλή λειτουργία, οικονομία και ησυχία. Η Suzuki έχει προσθέσει σύστημα Start/Stop (Engine Auto Stop-Start EASS) και του νέου Silent Start System για οικονομία στο καύσιμο και αθόρυβη επανεκκίνηση του κινητήρα.

Suzuki

Στον εξοπλισμό, το νέο Burgman 125 διαθέτει μεγάλο αποθηκευτικό χώρο 21,5 λίτρων κάτω από τη σέλα, USB θύρα φόρτισης στο εμπρός ντουλαπάκι, κρυφά μαρσπιέ συνεπιβάτη και ασφάλεια στην κλειδαριά. Στις αναρτήσεις συναντάμε ένα τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός και ένα αμορτισέρ πίσω τα οποία συνεργάζονται με τροχούς 12 ιντσών. Τα φρένα αποτελούνται από έναν δίσκο 190mm εμπρός και ταμπούρο πίσω με σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS. Το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 5,5 λίτρα, ενώ το βάρος του scooter είναι μόλις 112 κιλά.

suzuki

Το νέο Suzuki Burgman Streer 125EX αναμένεται στην Ελλάδα στις αρχές του 2023 με την τιμή να υπολογίζεται κοντά στις 3.000 ευρώ.

Βίντεο του Burgman Street 125EX.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!