Suzuki: Γεμάτο τεχνολογία το RM-Z250 του 2023

Κώστας Παστρίμας
Suzuki: Γεμάτο τεχνολογία το RM-Z250 του 2023
H Suzuki παρουσίασε το τεχνολογικά προηγμένο RM-Z250 με συστήματα από το αγωνιστικό τμήμα της εταιρείας.

Η βαθιά παράδοση της Suzuki στους αγώνες motocross σε διεθνές επίπεδο έχει προσφέρει στο κοινό τα τελευταία 30 χρόνια αξιόλογες προτάσεις στην κατηγορία των χωμάτινων μοτοσικλετών πίστας. Ιδιαίτερα οι RM-Z των τελευταίων ετών βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο καθώς τα μοντέλα παραγωγής είναι σχεδόν ίδια με τα αγωνιστικά motocross παγκοσμίου επιπέδου.

Για το 2023 η Suzuki αναβάθμισε σε πολλά σημεία την RM-Z250, κυρίως όμως ασχολήθηκε με τα ηλεκτρονικά συστήματα της μοτοσικλέτας. Ένα από τα βασικά συστήματα είναι εκείνο του ελέγχου της πρόσφυσης το οποίο δουλεύει εντελώς διαφορετικά σε σχέση με αυτά που έχουμε συνηθίσει. Το σύστημα δεν επεμβαίνει μόνο όταν γλιστράει ο πίσω τροχός, αλλά συνεχώς ελέγχει και υπολογίζει πολλές παραμέτρους προκειμένου η δύναμη και η ροπή που φτάνει στον πίσω τροχό να είναι η ιδανική. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στην πανίσχυρη ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου ECM με λογισμικό από το αγωνιστικό τμήμα.

suzuki

Ο κινητήρας της Suzuki είναι ο γνωστός μονοκύλινδρος των 249 κ.εκ. ο οποίος διαθέτει ένα καινούριο σύστημα τροφοδοσίας. Το σύστημα περιλαμβάνει δύο μπεκ ψεκασμού και το ένα είναι τοποθετημένο δίπλα στον αεραγωγό εισαγωγής κρατώντας τη θερμοκρασία καυσίμου χαμηλά. Το μηχανικό σύνολο συνοδεύεται από νέο σύστημα ελέγχου της εκκίνησης (Σύστημα Suzuki Holeshot Assist Control S-HAC) το οποίο βοηθά τον αναβάτη να πάρει άμεσα προβάδισμα κατά την εκκίνηση ενός αγώνα, ενώ έχει τρεις ρυθμίσεις στο Launch Mode.

Suzuki

Ακόμα ένα σύστημα που προσφέρει η Suzuki είναι το MX-Tuner 2.0. Πρόκειται για ένα σύστημα συνδεσιμότητας το οποίο μέσω μιας ειδικής εφαρμογής, ο αναβάτης μπορεί να αλλάξει τις ρυθμίσεις της μοτοσικλέτας μέσω smartphone πριν τον αγώνα ή την προπόνηση. Στα περιφερειακά, το νέο RM-Z250 διαθέτει επανασχεδιασμένο ψαλίδι με καλύτερη ακαμψία και μικρότερο βάρος. Οι αναρτήσεις είναι της KYB, ενώ τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι τα Dunlop GEOMAXMX33. Το νέο μοντέλο της Suzuki είναι ήδη διαθέσιμο στο δίκτυο συνεργατών της εταιρείας.

Suzuki

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!