MotoGP, Ταϊλάνδη: Η καταρρακτώδης βροχή καθυστέρησε την εκκίνηση του αγώνα

Κώστας Παστρίμας
MotoGP, Ταϊλάνδη: Η καταρρακτώδης βροχή καθυστέρησε την εκκίνηση του αγώνα
Οι ουρανοί άνοιξαν και η πίστα Τσανγκ μετατράπηκε σε λίμνη κάνοντας αδύνατη την εκκίνηση.

Η εκκίνηση του GP Ταϊλάνδης, του 16ου γύρου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP δεν έγινε στην ώρα που ήταν προγραμματισμένη (11:00 π.μ. ώρα Ελλάδας) καθώς μια τρομακτική καταιγίδα πάνω από την πίστα έριξε τόσο πολύ νερό που ανάγκασε τους διοργανωτές να την αναβάλουν.

Η ημέρα στην πίστα Τσανγκ ξεκίνησε στεγνή και ο αγώνας της Moto3 έγινε κανονικά. Αργότερα όμως, λίγα λεπτά πριν από την εκκίνηση της Moto2 ξεκίνησε να βρέχει. Όσο προχωρούσε η ώρα η βροχή γινόταν όλο και πιο δυνατή, με αποτέλεσμα ο αγώνας Moto2 να διακοπεί με κόκκινη σημαία ενώ είχαν συμπληρωθεί οι 8 από τους 16 γύρους και ο Τόνι Αρμπολίνο βρισκόταν στην πρώτη θέση. Καθώς η βροχόπτωση δεν έδειχνε να μειώνεται, ο αγώνας της μεσαίας κατηγορίας διακόπηκε οριστικά και οι αναβάτες πήραν μισούς βαθμούς.

Η συνεχιζόμενη κακοκαιρία έφερε, αναμενόμενα, καθυστέρηση και στην εκκίνηση του αγώνα του MotoGP. Όταν (και αν ο αγώνας ξεκινήσει, θα είναι ένας βρόχινος flag to flag αγώνας, δηλαδή οι αναβάτες θα μπορούν να μπουν στα Pit και να αλλάξουν μοτοσικλέτα αν οι συνθήκες το επιτρέπουν (ή το επιβάλλουν). Ένα επίσης σοβαρό θέμα είναι το γα πόση ώρα θα μπορούν οι αναβάτες και οι ομάδες να εκμεταλλευτούν το φως της ημέρας καθώς η τοπική ώρα είναι 3:00 μ.μ. και η δύση του ηλίου είναι στις 5:45 μ.μ.

Μείνετε συνδεμένοι στο LIVE του Gazzetta για να ενημερωθείτε άμεσα για το πότε θα γίνει η εκκίνηση και φυσικά να παρακολουθήσετε την εξέλιξη του κρίσιμου αυτού αγώνα.

» LIVE MotoGP: GP Ταϊλάνδης, Αγώνας

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!