Αντιολισθητικές αλυσίδες: Αρχίζουν τα σεμινάρια για την τοποθέτησή τους

Κώστας Μπιτσικώκος
Αντιολισθητικές αλυσίδες: Αρχίζουν τα σεμινάρια για την τοποθέτησή τους
Δράσεις επιμόρφωσης των οδηγών για την τοποθέτηση και αφαίρεση των αντιολισθητικών αλυσίδων θα γίνουν σε διάφορους δήμους της χώρας.

Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου τέθηκε σε ισχύ η απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τον υποχρεωτικό εφοδιασμό των αυτοκινήτων με αλυσίδες ή άλλα αντιολισθητικά μέσα (π.χ. χιονοκουβέρτες). Το Υπουργείο με πρόσφατη ανακοίνωσή του διευκρίνισε ότι η υποχρέωση αφορά τους οδηγούς όταν οι κλιματολογικές συνθήκες το απαιτούν και στις περιοχές όπου έχουν εκδοθεί σχετικές αποφάσεις από τις αρμόδιες αρχές (Τροχαία, Πολιτική Προστασία).

Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, ο αρμόδιος Υφυπουργός για τις Μεταφορές, Μιχάλης Παπαδόπουλος, είπε ότι το Υπουργείο έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την επιμόρφωση των οδηγών στην τοποθέτηση και χρήση των αλυσίδων. «Προβλέψαμε οι υποψήφιοι οδηγοί, στις σχολές οδηγών, να εκπαιδεύονται υποχρεωτικά στο να βάζουν και να βγάζουν αλυσίδες και το δεύτερο που είναι σημαντικό και το ανακοινώνω πρώτη φορά σήμερα είναι ότι ξεκινούν διάφορες ενημερωτικές εκδηλώσεις σε Δήμους. Το πρώτο θα γίνει στον Δήμο Γλυφάδας. Θα γίνει στη Θεσσαλονίκη. Θα γίνει στην Κοζάνη. Όπου η τροχαία μαζί με τα συνεργεία ή τα ΚΤΕΟ ή ακόμη και εταιρίες που προθυμοποιούνται, θα δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να τους εκπαιδεύουν πως μπαίνουν και πως βγαίνουν οι αλυσίδες».

Σε ερώτημα σχετικά με την επιβολή προστίμου σε όσους δεν φέρουν αλυσίδες στο όχημά τους, ο κ. Παπαδόπουλος διευκρίνισε: «Ο ΚΟΚ προβλέπει ότι είναι 40 ευρώ το πρόστιμο, αλλά το θέμα δεν είναι το πρόστιμο. Το θέμα είναι να καταλάβει και να συνειδητοποιήσει ο καθένας ότι έτσι διατηρεί τον εαυτό του και την οικογένειά του με ασφάλεια στην κυκλοφορία και στην κίνηση με τον χιονιά ή με τον παγετό. Να γλιτώσουμε επιτέλους από τα ατυχήματα και τα κυκλοφοριακά προβλήματα, όταν επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!