BMW: Νέα συνεργασία με την Alexa

BMW: Νέα συνεργασία με την Alexa

Κώστας Παστρίμας
BMW: Νέα συνεργασία με την Alexa
Η BMW ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με την Alexa στα συστήματα φωνητικής υποστήριξης.

Η BMW τα τελευταία πέντε χρόνια δουλεύει πάνω σε προηγμένα συστήματα φωνητικών εντολών για οχήματά της με στόχο να κάνει τη ζωή του αναβάτη πιο εύκολη και πιο ασφαλή. Από το 2018 έχει διαθέσιμο το σύστημα BMW Intelligent Personal Assistant το οποίο συνεχώς εξελίσσει για να προσαρμόζεται στις ανάγκες της σύγχρονης καθημερινής χρήσης στις μετακινήσεις.

BMW

Θέλοντας να ανεβάσει ακόμα περισσότερο το επίπεδο των υπηρεσιών του συστήματος φωνητικής αλληλεπίδρασης, η BMW προχώρησε στη συνεργασία με την Alexa. Η επόμενη γενιά λοιπόν του συστήματος φωνητικής υποστήριξης BMW θα βασιστεί στην τεχνολογία Alexa. Το νέο σύστημα θα προσφέρει στους πελάτες τα οφέλη ενός έξυπνου βοηθού που γνωρίζει τα πάντα για το όχημα και τις υπηρεσίες, με την Alexa να προσφέρει την γνώριμη εμπειρία που πολλοί πελάτες ήδη χρησιμοποιούν σήμερα — όπως η δυνατότητα να ελέγχουν τη μουσική, να διαχειρίζονται από απόσταση το smart home τους, να προσθέτουν προϊόντα σε μία λίστα αγορών ή να παρακολουθούν τα δελτία καιρού καθημερινά.

BMW

Οι πελάτες εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν να χρησιμοποιούν τα συστήματα φωνητικής υποστήριξης της BMW και της Alexa ανεξάρτητα, ή και τα δύο σε συνεργασία. Τα πρώτα οχήματα με τη νέα γενιά του συστήματος φωνητικής υποστήριξης της BMW θα λανσαριστούν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

BMW

Ο Ντέιβ Λίμπ, Επικεφαλής της Amazon, τόνισε: «Αυτή η συνεργασία με την BMW αποτυπώνει άριστα το σκεπτικό πίσω από τη σχεδίαση του Alexa Custom Assistant — να καταστήσει ταχύτερη και ευκολότερη για τις εταιρείες την ανάπτυξη έξυπνων βοηθών προσαρμοσμένων για σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή, χωρίς να προκύπτει το κόστος και η πολυπλοκότητα της κατασκευής από την αρχή».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!