Moto Guzzi: Ειδική έκδοση αφιερωμένη στο Ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό

Κώστας Παστρίμας
Moto Guzzi: Ειδική έκδοση αφιερωμένη στο Ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό
Η Moto Guzzi παρουσίασε μια ιδιαίτερη V100 Mandello τιμώντας το τμήμα αεροπορίας του Πολεμικού Ναυτικού της Ιταλίας.

Η Moto Guzzi έχει δυνατούς δεσμούς με την Ιταλική Πολεμική Αεροπορία καθώς οι ιδρυτές της Κάρλο Γκούζι, Τζιόρτζιο Παρόντι και Τζιοβάνι Ραβέλι πίσω στο 1915 είχαν υπηρετήσει στο στρατιωτικό τμήμα της γειτονικής χώρας και ουσιαστικά εκεί αποφάσισαν να ιδρύσουν την Moto Guzzi. Η μοίρα ωστόσο έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον Ραβέλι καθώς το 1919 έχασε τη ζωής τους σε αεροπορικό δυστύχημα. Οι φίλοι και συνεργάτες του τότε αποφάσισαν να τον τιμήσουν επιλέγοντας τον αετό ως έμβλημα της εταιρείας από το Μαντέλο ντε Λάριο.

Moto Guzzi

Για να τιμήσει η Moto Guzzi την συνεργασία της με το τμήμα αεροπορίας του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού αποφάσισε να δημιουργήσει μια ειδική έκδοση της V100 Mandello. Η μοτοσικλέτα ονομάζεται Aviazione Navale και είναι βαμμένη γκρι, στο χρώμα δηλαδή των μαχητικών αεροσκαφών F35B της αεροπορίας ναυτικού. Οι λεπτομέρειες στο μοντέλο είναι αρκετές με άγκυρες στο εμπρός φτερό, το λογότυπο του «λύκου» σήμα κατατεθέν του τμήματος και φυσικά στους αεροπορικούς κύκλους στο ρεζερβουάρ.

Moto Guzzi

Την επίβλεψη του σχεδίου της μοτοσικλέτας είχε η Difesa Servizi SpA, μια υπηρεσία του Υπουργείου Άμυνας της Ιταλίας, ενώ η παρουσίαση έγινε πάνω στο αεροπλανοφόρο Cavour το οποίο αποτελεί την ναυαρχίδα του Ιταλικού Ναυτικού. Όπως είναι λογικό, η μοτοσικλέτα είναι εξοπλισμένη πλήρως με αισθητήρες πίεσης ελαστικών TPMS, θερμαινόμενα grip, ενεργητικές αναρτήσεις και ενεργά αεροδυναμικά. Η V100 Mandello θα βγει σε μόλις 1.913 αριθμημένες μονάδες.

Moto Guzzi

Η V100 Mandello είναι εφοδιασμένη με έναν υγρόψυκτο, δικύλινδρο κινητήρα, εγκάρσια τοποθετημένο 1.042 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 115 ίππους και 105 Nm ροπής. Διαθέτει πλήρη ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, σύστημα quickshifter και κορυφαία περιφερειακά με ενεργητικές αναρτήσεις της Ohlins και Brembo φρένα. Η τιμή της μοτοσικλέτας είναι 15.499 ευρώ και στην έκδοση S η τιμή ανεβαίνει στα 16.900 ευρώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!