Η Cupra παρέμεινε το απόλυτο αφεντικό το ETCR

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Η Cupra παρέμεινε το απόλυτο αφεντικό το ETCR
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Cupra κατάφερε να αναδειχθεί πρωταθλήτρια στο αμιγώς ηλεκτρικό πρωτάθλημα τουρισμού με έναν νέο παγκόσμιο πρωταθλητή.

Ο πρωτοεμφανιζόμενος στο ETCR, Αντριέν Ταμπέ, ήταν αυτός που πανηγύρισε το πρωτάθλημα για λογαριασμό της Cupra στο 2022, μόλις στην πρώτη του σεζόν στο θεσμό. Ο Γάλλος πήγε ως επικεφαλής στο πρωτάθλημα στον τελευταίο αγώνα που έγινε στο Σάχσενρινγκ της Γερμανίας, σε έναν αγώνα που η ισπανική ομάδα κατάφερε να κερδίσει το Pool Furious Quarter, τον ημιτελικό και το DHL SuperFinal. Έτσι ο 31χρονος και γιος του πρώην οδηγού της Formula 1, Πατρίκ Ταμπέ, κατάφερε να συγκεντρώσει συνολικά 495 στη χρονιά ολοκληρώνοντας στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Ο Ταμπέ της Cupra EKS έγινε ο νέος ETCR King of the Season και ήταν πολύ χαρούμενος που κατάφερε ένα τόσο μεγάλο επίτευγμα: «Η νίκη μου FIA ETCR είναι ο πρώτος μεγάλος τίτλος για εμένα και πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την οικογένεια της CUPRA που έκανε μία εξαιρετική δουλειά όλο τον χρόνο. Δε θα μπορούσα να ονειρευτώ ένα καλύτερο 2022 γιατί όχι μόνο είμαι παγκόσμιος πρωταθλητής για πρώτη φορά αλλά θα γίνω και μπαμπάς σύντομα».

Στη 2η θέση στη φετινή χρονιά ολοκλήρωσε ο Ματίας Έκστρεμ, ο οποίος δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Ο Σουηδός και ιδιοκτήτης της Team EKS ολοκλήρωσε τη σεζόν μόλις 47 βαθμούς πίσω από τον Ταμπέ.

cupra

O Τομ Μπλόνκβιστ συμπλήρωσε την πρώτη του σεζόν στο αμιγώς ηλεκτρικό ETCR κερδίζοντας τους αγώνες Quarter, Semi-Final και DHL SuperFinal. Μάλιστα κατάφερε να επικρατήσει του Ταμπέ στον τίτλο King of the Weekend στο Σάχσενρινγκ χάρη στον καλύτερο χρόνο Προκριματικών. Αυτή η επίδοση του εξασφάλισε την τρίτη θέση στην τελική βαθμολογία των οδηγών.

O Σουηδός δήλωσε για την πρώτη του σεζόν στο θεσμό: «Είναι ένας υπέροχος τρόπος για την CUPRA να τελειώνει τη σεζόν του ETCR με 1η, 2η και 3η θέση στο ETCR και τον Adrien να τελειώνει με την κατάκτηση του τίτλου στον τελευταίο αγώνα. Απόλαυσα απόλυτα την πρώτη μου σεζόν στο FIA ETCR. Ας ελπίσουμε ότι και οι οπαδοί το απόλαυσαν γιατί ήταν μια συναρπαστική σεζόν».

Cupra ETCR

Ως αποτέλεσμα η Cupra έκανε το 1-2-3 στο πρωτάθλημα οδηγών στο ETCR για το 2022, με το e-Racer να αποδεικνύεται ως το κορυφαίο αγωνιστικό του πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!