Formula 1, Φάλοους: «Η Aston Martin μου θυμίζει τη Red Bull»

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Formula 1, Φάλοους: «Η Aston Martin μου θυμίζει τη Red Bull»
O νέος τεχνικός διευθυντής της Aston Martin εξηγεί τους λόγους άφησε τη Red Bull Racing σε αναζήτηση μιας νέας πρόκλησης.

Το 2021 η Racing Point μετατράπηκε σε Aston Martin, αλλάζοντας ταυτότητα και παράλληλα στάτους στη Formula 1. H βρετανική ομάδα, με ιδιοκτήτη τον Λόρενς Στρολ, έχει θέσει ψηλά τον πήχη και θέλει τα επόμενα χρόνια να πρωταγωνιστήσει.

Το νέο εργοστάσιο και η αεροδυναμική σήραγγα θα ολοκληρωθούν εντός του 2023 και παράλληλα γίνονται προσθήκες στο ανθρώπινο δυναμικό της ομάδας, ώστε να ενισχυθούν τα τεχνικά τμήματα. Μία εκ των νέων μετεγγραφών της ομάδας είναι ο Νταν Φάλοους, ο οποίος μετακόμισε από τη Red Bull Racing και είναι πλέον ο νέος τεχνικός διευθυντής της βρετανικής ομάδας.

Ο Φάλοους ήταν στην αυστριακή ομάδα από τα πρώτα της βήματα στο σπορ το 2005 και αποφάσισε να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του. Μιλώντας στη σειρά Undercut της Aston Martin, αποκάλυψε τους λόγους που αποχώρησε από την ομάδα του Μίλτον Κινς: «Ήθελα μία νέα πρόκληση. Οι στιγμές που με επιβράβευσαν περισσότερο στην καριέρα μου είναι αυτές που είχα μπροστά μου μία μεγάλη πρόκληση. Πάντα ξεπερνούσα την κάθε πρόκληση. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Έχω την ευκαιρία να είμαι μέρος σε κάτι το φανταστικό. Υπάρχει σοβαρή φιλοδοξία στην Aston Martin. Από τον Λόρενς Στρολ στην κορυφή, μέχρι και την υπόλοιπη ομάδα. Το να μου ζητούν να πάω σε μία ομάδα που ξεκινάει το ταξίδι της είναι ιδιαίτερα ενθουσιώδες. Είναι φοβερό κάποιος να σε εμπιστεύεται και ουσιαστικά να σου δίνει μία ομάδα και να σου λέει “μετάτρεψέ τη σε ό,τι επιθυμείς, κάνε τη μια επιτυχημένη ομάδα. Άφησε το στίγμα σου”. Ανέλαβα την πρόκληση αυτή γιατί πιστεύω πως κάποια πράγματα μπορούν να γίνουν διαφορετικά. Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Red Bull, της Mercedes, της Ferrari, θα φτιάξουμε ένα καλύτερο, της Aston Martin. Αν μένεις σε ένα μέρος και είσαι επιτυχημένος κάνοντας το ίδιο πράγμα, τότε θα βαρεθείς».

Νταν Φάλοους

Μπορεί ο Φάλοους να έχει μόλις μερικούς μήνες στην Aston Martin, όμως έχει μείνει εντυπωσιασμένος με τα όσα βλέπει. Επιπλέον τόνισε πως το δυναμικό της είναι ένα από τα δυνατά της σημεία: «Μία από τις πιο συναρπαστικές στιγμές ήταν όταν η ομάδα εξελίχθηκε από Jaguar σε Red Bull. Μία μικρή ομάδα με περιορισμένο προϋπολογισμό ξαφνικά είχε πολλά περισσότερα χρήματα, και πιο δυνατό τεχνικό επιτελείο. Το να βλέπεις την ομάδα να μεγαλώνει, να είσαι μέρος των επιτυχιών ακόμα κι όταν κάνεις λάθη από τα οποία μαθαίνεις, είναι τρομερά συναρπαστικό. Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Aston Martin είναι πολύ παρόμοιο με αυτό συνέβη τότε στη Red Bull. To πιο εντυπωσιακό για εμένα είναι πως η Aston Martin μοιάζει με πραγματική αγωνιστική ομάδα. Η ποιότητα τον ανθρώπων που έχουμε με έχει εντυπωσιάσει. Το ταλέντο των μηχανικών είναι στο επίπεδο που πρέπει, έχουμε καλές ιδέες, πολύ καλή δημιουργικότητα».

Αγωνιστικά η Aston Martin κατάφερε και απέσπασε την υπογραφή του Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος θα αγωνίζεται για την ομάδα από το 2023. Ο Ισπανός θα αντικαταστήσει τον Σεμπάστιαν Φέτελ και θα πλαισιώσει τον Λανς Στρολ.

Φωτογραφίες: Aston Martin, Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!