WEC: H πρώτη φωτογραφία του Hypercar της Lamborghini

Στάθης Κοκκορόγιαννης
WEC: H πρώτη φωτογραφία του Hypercar της Lamborghini
H Lamborghini Squadra Corse δημοσιοποίησε την πρώτη εικόνα του επερχόμενου LMDh αγωνιστικού της και τις τεχνικές του λεπτομέρειες.

Μπορεί το 2023 η κορυφαία κατηγορία των αγώνων αντοχής να δέχεται την επέλαση αρκετών κατασκευαστών, όμως το… πάρτι δεν θα τελειώσει τότε. Το 2024 αναμένεται να δούμε τη Lamborghini να εισέρχεται κι εκείνη με το δικό της LMDh Hypercar, με την ιταλική φίρμα να γίνεται το δεύτερο μέλος του Ομίλου Volkswagen που θα διεκδικεί νίκες στους κορυφαίους αγώνες αντοχής.

Η εξέλιξη του Hypercar έχει ήδη ξεκινήσει ώστε να είναι έτοιμο για το 2024, με τη Lamborghini να ανακοινώνει τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Θα παίρνει δύναμη από έναν twin-turbo V8 κινητήρα που συνδυάζει ένα spec υβριδικό σύστημα, στάνταρ σε όλα τα LMDh πρωτότυπα αγωνιστικά. Η συνολική του ισχύς αναμένεται να αγγίζει τους 681 ίππους. Σύμφωνα με την ιταλική φίρμα, το αγωνιστικό της θα ζυγίζει 1.030 κιλά και θα αγγίζει ταχύτητες της τάξεως των 340 χλμ/ώρα.

Για τη δημιουργία του πρωτότυπου αγωνιστικού, θα συνεργαστεί με τη γαλλική Ligier, η οποία θα συμβάλει στην κατασκευή του σασί όπως ορίζει το βιβλίο κανονισμών της LMDh.

Η Lamborghini αναμένεται να συμμετάσχει με πλήρη εργοστασιακή συμμετοχή από το 2024 στο WEC και φυσικά τις 24 Ώρες Λε Μαν που είναι το "διαμάντι" του πρωταθλήματος. Επιπλέον θα συμμετάσχει σε συγκεκριμένους αγώνες στο πρωτάθλημα αντοχής της IMSA, πιθανότατα σε αυτούς με τη μεγαλύτερη διάρκεια όπως τις 24 Ώρες της Daytona, τις 12 Ώρες του Σίμπρινγκ, τις 6 Ώρες του Ουότκινς Γκλεν και το Πετίτ Λε Μαν, που έχει διάρκεια 10 ώρες.

Το 2024 εκτός από τη Lamborghini Squadra Corse, θα δούμε και την Alpine να εισέρχεται στο WEC με το δικό της LMDh αγωνιστικό. Στην κατηγορία Hypercar που θα αγωνιστεί, συμμετέχουν δύο τύπου αγωνιστικά, τα Le Mans Hypercar και τα LMDh. Οι δύο κατασκευαστές θα πλαισιώσουν τις: Toyota Gazoo Racing, Scuderia Ferrari, Peugeot, Glickenhaus Racing (Le Mans Hypercar), Porsche, Cadillac, Acura/Honda και BMW (LMDh).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!