Formula 1: Ακόμα προσπερνάει ο Σάινθ (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Ακόμα προσπερνάει ο Σάινθ (vid)
Μπορεί φέτος να έχει και νίκη στο ενεργητικό του αλλά ο οδηγός της Ferrari στην F1, ξεχωρίζει την εμφάνιση στη Μόντσα. Ακολουθεί το γιατί!

Μπορεί η Scuderia Ferrari να μη κατάφερε να κατακτήσει τη νίκη στο Grand Prix της Μόντσα, με τον Σαρλ Λεκλέρ να μένει δεύτερος στην τελική κατάταξη και στην περίπτωση του Κάρλος Σάινθ να έμεινε εκτός βάθρου, ωστόσο υπήρχε ικανοποίηση στο στρατόπεδό της.

Αν στο τέλος του αγώνα είχαμε έστω κάποιους γύρους δράσης (κι όχι φινάλε πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας), θα ήταν εξαιρετικά πιθανό να έχει δύο αυτοκίνητα στο πάντα φαντασμαγορικό βάθρο του «Ναού της Ταχύτητας».

Όμως ο Σάινθ έμεινε τέταρτος, αποτέλεσμα που αφήνει γλυκόπικρη γεύση. Από τη μία θα ήθελε πολύ να κερδίσει αυτή τη μία επιπλέον θέση έναντι της Mercedes του Τζορτζ Ράσελ, από την άλλη κέρδισε συνολικά 14!

Κάρλος Σάινθ

Ο Ισπανός εκκίνησε μόλις 18ος λόγω ποινών στο grid για αλλαγή μονάδας ισχύος και όλος ο αγώνας του ήταν μία διαδικασία αναρρίχησης. Κι όχι μόνο έναντι πιο αργών συνδυασμών αφού μία από τις πρώτες προσπεράσεις του ήταν επί του Σέρχιο Πέρεζ της Red Bull Racing!

Δείτε όλες τις προσπεράσεις του 28χρονου Μαδριλένου, στο video που ακολουθεί…

«Ο καλύτερος αγώνας της σεζόν για μένα παιδιά. Το διασκέδασα», είπε ο Σάινθ περνώντας τη γραμμή του τερματισμού στο σιρκουί του ιταλικού Βορρά.

Αρωγοί σε αυτό, δεν ήταν μόνο η ανταγωνιστική F1-75. Αυτή τη φορά τα pit stop θύμιζαν καλοκουρδισμένο ρολόι ενώ και η στρατηγική της Ferrari ήταν σωστή.

Κάρλος Σάινθ

Μάλιστα, η Formula 1 εστίασε σε αυτή, με ένα video στο οποίο αναλύονται όλες οι στρατηγικές αποφάσεις των Ιταλών, με την Μπέρνι Κόλινς, πρώην μέλος της ομάδας στρατηγικής της Aston Martin F1, να προσφέρει πολύ χρήσιμες πληροφορίες.

Περισσότερα πατώντας play…

Επόμενη στάση του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, είναι το Grand Prix Σιγκαπούρης, στις 30 Σεπτεμβρίου-2 Οκτωβρίου.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!