Formula 1: H Aston Martin «έδεσε» τον νέο Πρωταθλητή της F2

Formula 1: H Aston Martin «έδεσε» τον νέο Πρωταθλητή της F2
Η Aston Martin ανακοίνωσε το πρώτο μέλος στην Ακαδημία της για νέους οδηγούς και επέλεξε έναν πρωταθλητή.

Λίγο μετά το Grand Prix Ιταλίας, η Aston Martin ανακοίνωσε μία πολύ σημαντική προσθήκη στην αγωνιστική της ομάδα. Ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 2, Φελίπε Ντρούγκοβιτς, θα γίνει ο πρώτος οδηγός στην Ακαδημία της βρετανικής φίρμας.

Το όνομά του συνδέθηκε πολλές φορές με πιθανή συμμετοχή στo σπορ από το 2023, όμως το μεγάλο του πρόβλημα ήταν πως δεν είχε ποτέ στήριξη από ομάδα της Formula 1, με αποτέλεσμα οι πραγματικές του πιθανότητες να βρεθεί στο grid του κορυφαίου μηχανοκίνητου σπορ ήταν μικρές.

Το 2022 ο Βραζιλιάνος πήρε 5 νίκες στη Formula 2 και αναδείχθηκε πρωταθλητής στη Μόντσα, με τέσσερις αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν. Στην πορεία για τον τίτλο, έδειξε τρομερά δείγματα ταχύτητας και σταθερότητας.

Για το νέο του ρόλο ως μέρος της Ακαδημίας της Aston Martin, o Ντρούγκοβιτς δήλωσε: «Το να γίνω μέλος της Ακαδημίας εξέλιξης οδηγών της AMR είναι μία τεράστια ευκαιρία για εμένα και προσθέτει ακόμη περισσότερη αξία σε μία τρομερά επιτυχημένη σεζόν. Το να κερδίζεις στη Formula 2 είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εισέλθεις στη Formula 1 και βλέπω το ρόλο μου στην Aston Martin ως μέσο για να κάνω το επόμενο βήμα. Για εμένα το 2023 είναι μία περίοδος εκμάθησης. Θα μάθω μαζί με την ομάδα, αλλά ο στόχος μου είναι να μάθω και να βελτιωθώ ως οδηγός».

Από το 2023 λοιπόν, ο Ντρούγκοβιτς θα είναι ο αναπληρωματικός οδηγός της Aston Martin και θα εκπροσωπεί την ομάδα σε ορισμένα Grand Prix. Επιπλέον η ομάδα του Σίλβερστον θα προγραμματίσει δοκιμές για τον 23χρονο με το μονοθέσιο του 2021.

Aston Martin AMR21

Όσο για το δίδυμο επίσημων οδηγών της βρετανικής ομάδας για την επόμενη σεζόν, είναι ήδη γνωστό: Φερνάντο Αλόνσο και Λανς Στρολ.

Φωτογραφίες: Aston Martin

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!