Formula 1, Ιταλία: Δεν θα τρέξει στη Μόντσα ο Άλμπον, στη θέση του ο Ντε Βρις

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Formula 1, Ιταλία: Δεν θα τρέξει στη Μόντσα ο Άλμπον, στη θέση του ο Ντε Βρις
Ο οδηγός της Williams έχει σκωληκοειδίτιδα και θα απουσιάσει από το υπόλοιπο του τριημέρου.

Αναπάντεχη εξέλιξη λίγο πριν την έναρξη της τρίτης και τελευταίας περιόδου ελεύθερων δοκιμών για τη Williams, καθώς ο Άλεξ Άλμπον δεν είναι καλά στην υγεία του και αναγκάζεται να χάσει το υπόλοιπο του Grand Prix Ιταλίας. Ο Ταϊλανδός δεν αισθανόταν καλά το πρωί του Σαββάτου και οι γιατροί τον παρότρυναν να μείνει εκτός μονοθεσίου,καθώς διαγνώστηκε με σκωληκοειδίτιδα.

Τη θέση του στο τιμόνι της FW44 θα πάρει ο Νικ Ντε Βρις, ο οποίος έχει χρέη αναπληρωματικού οδηγού της βρετανικής ομάδας. Ο Ολλανδός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula E, πήρε μέρος στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών με την Aston Martin, κάτι το οποίο είναι θετικό για τη Williams, μιας και θα έχει στη διάθεσή της έναν οδηγό που έχει πάρει μία γεύση από την πίστα της Μόντσα.

H ανακοίνωση της Williams αναφέρει: «Η Williams Racing μπορεί να επιβεβαιώσει ότι, αφού αισθάνθηκε αδιαθεσία σήμερα το πρωί και ζήτησε ιατρική συμβουλή από τη FIA και το τοπικό νοσοκομείο, ο Άλεξ Άλμπον υποβάλλεται τώρα σε θεραπεία για σκωληκοειδίτιδα».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντε Βρις οδηγεί για τη Williams, μια και είχε πάρει μέρος στο FP1 του Grand Prix Ισπανίας. Ο 27χρονος ψάχνει μία θέση στο grid για το 2023 με την ομάδα του Γκρόουβ να είναι ένας πιθανός προορισμός. Η εμφάνισή του στον αγώνα της Μόντσα δεν αποκλείεται να είναι το κλειδί για να πάρει τη δεύτερη θέση δίπλα στον Άλεξ Άλμπον, αφού θα συγκριθεί άμεσα με τον Νίκολας Λατίφι.

Φωτογραφίες: Williams

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!