Formula 1: Η AlphaTauri απαντά στις θεωρίες συνωμοσίας

Formula 1: Η AlphaTauri απαντά στις θεωρίες συνωμοσίας
Η Scuderia AlphaTauri απάντησε σε αυστηρό τόνο στις κατηγορίες που δέχτηκε για αλλοίωση αποτελέσματος.

Μετά το τέλος του Grand Prix Ολλανδίας ξέσπασε στα social media «πόλεμος» αντιδράσεων για τον τρόπο που εξελίχθηκε το τελευταίο μέρος του αγώνα. Ορισμένοι χρήστες κατηγόρησαν τη Scuderia AlphaTauri πως προσπάθησε να προκαλέσει την είσοδο του Εικονικού Αυτοκινήτου Ασφαλείας. Ο Γιούκι Τσουνόντα μετά τη δεύτερη αλλαγή ελαστικών του ένιωσε την AT03 να συμπεριφέρεται παράξενα και σταμάτησε αρχικά στην πίστα πριν πάρει εντολή να επιστρέψει στα pit. Οι μηχανικοί του, άλλαξαν ελαστικά στο μονοθέσιο και παρά το γεγονός πως εντόπισαν από το pitwall πρόβλημα με το μονοθέσιο, τον έστειλαν στην πίστα, δίνοντας οδηγία ώστε να σταματήσει σε ασφαλές σημείο.

Η αιτία των επιθέσεων στηv AlphaTauri και στον Τσουνόντα ήταν ότι όλα αυτά έγιναν για να ευνοηθεί ο οδηγός της Red Bull Racing, Μαξ Φερστάπεν που έδινε μάχη με τους οδηγούς της Mercedes-AMG, μιας και η ιταλική ομάδα είναι αδελφική της αυστριακής. Επιπλέον, υπήρξαν επιθέσεις στα social media προς την επικεφαλής στρατηγικής της αυστριακής ομάδας, Χάνα Σμιτς, κατηγορώντας την επειδή έκανε απλά τη δουλειά της.

Γιούκι Τσουνόντα

Το γεγονός αυτό έγινε αντιληπτό στις ομάδες της Formula 1, με τη Scuderia AlphaTauri να βγάζει ανακοίνωση καταδικάζοντας, τόσο τις θεωρίες συνομωσίας υπερασπιζόμενη τον Γιούκι Τσουνόντα, όσο και την επίθεση προς τη Χάνα Σμιτς.

«Είναι απίστευτα απογοητευτικό να διαβάζεις κάποια από τα λόγια και τα σχόλια που απευθύνονται στην ομάδα μας και στην επικεφαλής στρατηγικής της Red Bull Racing, Χάνα Σμιτς. Μία τέτοια συμπεριφορά μίσους δεν μπορεί να γίνει ανεκτή, και το να αποδίδονται κατηγορίες για απρεπείς τακτικές είναι απαράδεκτο, αναληθές και εντελώς ασεβές τόσο προς τη Χάνα όσο και προς εμάς. Πάντα αγωνιζόμασταν ανεξάρτητα, δίκαια και με τα υψηλότερα επίπεδα σεβασμού και αθλητισμού. Ο Γιούκι είχε μια αστοχία που η ομάδα δεν εντόπισε αμέσως, η οποία τον έκανε να σταματήσει στην πίστα. Το να υπονοείς οτιδήποτε διαφορετικό είναι προσβλητικό και κατηγορηματικά εσφαλμένο».

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!