Formula 1, Ολλανδία: Μόνο χιλιοστά του δευτερολέπτου χώριζαν Λεκλέρ και Ράσελ

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Formula 1, Ολλανδία: Μόνο χιλιοστά του δευτερολέπτου χώριζαν Λεκλέρ και Ράσελ
O Σαρλ Λεκλέρ ήταν ο ταχύτερος οδηγός στην τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του δέκατου-τέταρτου Grand Prix F1 που διεξάγεται στο Ζάντβορτ.

Η δράση συνεχίστηκε στο Grand Prix Ολλανδίας με τη Scuderia Ferrari να παραμένει στην κορυφή της κατάταξης στο FP3, με τον Σαρλ Λεκλέρ να είναι και πάλι ταχύτερος όλων. Ο Μονεγάσκος με τη μαλακή γόμα ελαστικών έγραψε το 1:11,632 και ήταν για λιγότερο από ένα δέκατο του δευτερολέπτου ταχύτερος του Τζορτζ Ράσελ της εντυπωσιακά γρήγορης Mercedes.

Αρκετά βελτιωμένη η κατάσταση στις τάξεις της Red Bull Racing, με τον Μαξ Φερστάπεν να ολοκληρώνει στην 3η θέση, όμως δεν έχει την ταχύτητα προς ώρας να απειλήσει τους κόκκινους. Βέβαια όλα μπορούν να αλλάξουν στις κατατακτήριες, όπου θα έχουμε τρεις ομάδες να διεκδικούν την pole position και οι εκπλήξεις είναι δεδομένες!

Ας δούμε τι έγινε αναλυτικά στο FP3 του Grand Prix Ολλανδίας. Με το που ξεκίνησε η διαδικασία, είδαμε τον Σέρχιο Πέρεζ να βγαίνει στην πίστα με τη μαλακή γόμα ελαστικών. Η βελτίωση στην απόδοση της Red Bull Racing είναι πολύ σημαντική, διότι την Παρασκευή ήταν πίσω από τις Ferrari, Mercedes, McLaren, Aston Martin και Alpine σε απόλυτο χρόνο.

Έπρεπε να περάσουν 10 λεπτά ώστε να δούμε τις δύο Ferrari, τον Φερστάπεν και τον Χάμιλτον να βγαίνουν στην πίστα. Ο Ολλανδός οδηγός έγραψε το 1:12,309, έναν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό χρόνο. Στο δεύτερο γύρο του ο Ολλανδός βελτίωσε κι έγραψε τον ταχύτερο χρόνο του τριημέρου μέχρι εκείνο το σημείο, στο 1:12,196. Σε διαφορετικό πλάνο ήταν οι Ferrari και Mercedes, οι οποίες έκαναν αξιολόγηση του set-up.

Μέχρι να συμπληρωθούν 20 λεπτά στη διαδικασία, η διαφορά του από τον 2ο Λεκλέρ ήταν μισό δευτερόλεπτο και από τον 3ο Χάμιλτον, έξι δέκατα του δευτερολέπτου. Όλοι οι οδηγοί είχαν γράψει χρονομετρημένες προσπάθειες σε εκείνο το σημείο, με ορισμένες ομάδες να μην πηγαίνουν για χρόνους αλλά για δεδομένα από προσομοιώσεις αγώνα.

Στην αρχή του δεύτερου μισού της διαδικασίας, είδαμε τους περισσότερους οδηγούς να επιστρέφουν στα γκαράζ τους για τις καθιερωμένες αλλαγές. Στη Ferrari όμως αντιμετώπισαν πρόβλημα με το μονοθέσιο του Λεκλέρ και οι μηχανικοί έτρεχαν να το επιδιορθώσουν. Η Williams ήταν η πρώτη ομάδα που έβαλε φρέσκο σετ μαλακής γόμας ελαστικών, με τον Άλμπον να σκαρφαλώνει στην 3η θέση, ενώ ο Λατίφι στη 12η.

Ο Σάινθ ακολούθησε λίγο αργότερα και έγραψε το 1:11,971, τον ταχύτερο γύρο του τριημέρου μέχρι εκείνο το σημείο και ανέβηκε στην 1η θέση. Οι Aston Martin είχαν εξαιρετικό ρυθμό, με τον Φέτελ να γράφει την 3η ταχύτερη επίδοση.

Ο Λεκλέρ επέστρεψε στην πίστα και δεν έχασε ευκαιρία, γράφοντας τον ταχύτερο χρόνο στο 1:11,632, με τον Ράσελ να είναι λιγότερο από ένα δέκατο πίσω του. Οι δύο Red Bull δεν έγραψαν ανταγωνιστικό χρόνο, με τον Φερστάπεν να είναι δύο δέκατα πίσω από τον Μονεγάσκο στην 3η θέση, ενώ ο Πέρεζ ήταν μόλις 6ος.

Στα επόμενα λεπτά δεν είδαμε εναλλαγές στην κορυφή της κατάταξης, όμως στις πιο πίσω θέσεις είδαμε τον Σουμάχερ να μπαίνει εντός της πρώτης 10άδας, ενώ ο Αλόνσο κατάφερε να βρεθεί μπροστά από την Aston Martin του Φέτελ.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε δίχως προβλήματα αυτή τη φορά και πλέον έχουμε στα χέρια μας κατατακτήριες «θρίλερ» στις 16:00 ώρα Ελλάδος. Μην χάσετε το LIVE του gMotion by Gazzetta από τις 15:40.

Αποτελέσματα FP3 GP Ολλανδίας

FP3

Φωτογραφίες: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!