Formula 1: Η Red Bull δεν θα διαστάσει να επιβάλλει team orders

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Η Red Bull δεν θα διαστάσει να επιβάλλει team orders
Σε αντίθεση με τη Ferrari, η Red Bull Racing έχει ξεκάθαρο πλάνο για τη διεκδίκηση του τίτλου στην F1.

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους της σεζόν, η Formula 1 βρίσκεται σε διακοπές, με τη δράση να αρχίζει ξανά στις 26-28 Αυγούστου, με το Grand Prix Βελγίου που διεξάγεται στη θρυλική πίστα του Σπα.

Αυτός θα είναι ο πρώτος από εννέα αγώνες που απομένουν για την ολοκλήρωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2022 και που θα κρίνουν τους φετινούς πρωταθλητές σε οδηγούς και κατασκευαστές.

Red Bull Racing και Φερστάπεν σε ρόλο φαβορί

Η ολοκλήρωση του πρώτου μέρους της σεζόν έχει βρει την αυστριακή ομάδα στην κορυφή της βαθμολογίας και μάλιστα με σημαντικό προβάδισμα. O συνδυασμός προβλημάτων αξιοπιστίας, λαθών στη στρατηγική και οδηγικών λαθών, έχουν κρατήσει τη Scuderia Ferrari 97 βαθμούς πίσω από τη Red Bull Racing!

Grand Prix Μπαχρέιν

Αντίστοιχα, στους οδηγούς, το +34 που απολάμβανε μετά τους πρώτους τρεις αγώνες ο Σαρλ Λεκλέρ, ήρθε γρήγορα «τούμπα». Πλέον, ο Μονεγάσκος είναι 80 βαθμούς πίσω από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή. Κοινώς, ο Φερστάπεν δεν χρειάζεται να κερδίσει ξανά για να υπερασπιστεί επιτυχώς των τίτλο του!

Η RBR δεν φοβάται τις team orders

Μία σημαντική διαφορά στην προσέγγιση που έχουν ακολουθήσει οι δύο ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο, είναι πως ενώ στην ιταλική ομάδα εξακολουθούν να υπερασπίζονται την καταστροφική στο κυνήγι του τίτλου ισότητα, οι «ταύροι» έχουν επιλέξει το άλογο στο οποίο θα ποντάρουν σε αυτή την κούρσα.

Μαξ Φερστάπεν

Οι δηλώσεις του επικεφαλής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ, που φιλοξενούνται στο planetf1.com είναι χαρακτηριστικές: «Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να πάρουμε τα μέγιστα από κάθε αγώνα, για να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία που θα προκύψει. Ο Μαξ (Φερστάπεν) είναι σε καλή θέση σε ό,τι αφορά στο Πρωτάθλημα Οδηγών, όμως έχουμε δει πόσο γρήγορα μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα. Δεν παίρνουμε τίποτα ως δεδομένο. Υπάρχουν πολλοί αγώνες ακόμα μπροστά, έχουμε κι έναν Αγώνα Σπριντ. Θα προσεγγίσουμε κάθε αγωνιστικό τριήμερο με τον ίδιο τρόπο και θα προσπαθούμε να πάρουμε τους μέγιστους δυνατούς βαθμούς».

Συνέχεια στο Βέλγιο

Η περίοδος διακοπών σιγά-σιγά τελειώνει. Σε μία εβδομάδα ομάδες και οδηγοί θα βρεθούν στο Βέλγιο, με τη θρυλική πίστα Σπα-Φρανκορσάμπ να φιλοξενεί τον δέκατο-τέταρτο γύρο του φετινού πρωταθλήματος.

Μαξ Φερστάπεν

Αυτός θα είναι ο πρώτος αγώνας ενός απαιτητικού «triple-header», αφού θα ακολουθήσουν δίχως ανάσα τα Grand Prix Ολλανδίας στο Ζάντβοορτ και Ιταλίας στη Μόντσα.

Η ανασκόπηση του Gazzetta

Δείτε το video review του Gazzetta για το πρώτο… ημίχρονο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, με τους Πάνο Σεϊτανίδη και Κώστα Παστρίμα να συζητούν για όσα είδαμε στα πρώτα 13 Grand Prix της σεζόν.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!