Mercedes-Benz: Το εντυπωσιακό εσωτερικό του νέου ηλεκτρικού SUV

Κώστας Παστρίμας
 Mercedes-Benz: Το εντυπωσιακό εσωτερικό του νέου ηλεκτρικού SUV
Η γερμανική μάρκα έδωσε τη δημοσιότητα την πρώτη εικόνα της καμπίνας της EQE SUV.

H EQE SUV είναι η παραλλαγή πολλαπλών χρήσεων της σεντάν EQE, διαθέσιμη ακριβώς όπως αυτό το τελευταίο μοντέλο με τις βασικές καινοτομίες της EQS αλλά όντας ταυτόχρονα πιο δυναμική από την EQS SUV. Όσον αφορά τον χώρο για τα κεφάλια και τα πόδια, καθώς και για τους αγκώνες, η πενταθέσια SUV EQE είναι ένας από τους πιο ευρύχωρους εκπροσώπους της κατηγορίας του. Η EQE SUV θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στις 16 Οκτωβρίου 2022.

eqe suv

Η SUV EQE βασίζεται στη μεγάλη ηλεκτρική πλατφόρμα της Mercedes-EQ, με την εκτεταμένη ψηφιοποίηση να επικρατεί στο εσωτερικό. Η προαιρετικά διαθέσιμη Hyperscreen MBUX υλοποιεί αυτήν την ψηφιοποίηση με εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Ολόκληρος ο πίνακας οργάνων είναι μια απόλυτη ευρεία οθόνη. Οι οθόνες υψηλής ανάλυσης συγχωνεύονται φαινομενικά ομαλά κάτω από ένα μόνο γυάλινο κάλυμμα.

eqe suv

Οι κυρίαρχοι εξωτερικοί αεραγωγοί έχουν σχέδιο τουρμπίνας. Παίζουν σκόπιμα με το θέμα του «υπεραναλογικού» μέσω της αντίθεσης μεταξύ της μηχανικής ακριβείας και του ψηφιακού κόσμου της γυάλινης οθόνης. Το μπροστινό τμήμα της κεντρικής κονσόλας ενώνεται με τον πίνακα οργάνων ενώ η ζώνη εξαερισμού από το πιλοτήριο συνεχίζεται οπτικά στις μπροστινές πόρτες.

eqe suv

Η πρωτοπορία καθώς και τα παραδοσιακά υλικά και χρώματα δίνουν στο εσωτερικό μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Πέντε συντονισμένοι χρωματικοί συνδυασμοί υπογραμμίζουν την αίσθηση ευρυχωρίας. Η EQE SUV εκφράζει έναν πολυτελή κόσμο χρωμάτων που περιλαμβάνει ζεστούς και ψυχρούς τόνους (π.χ. το ζεστό, μοντέρνο καφέ balao συνδυάζεται με το τεχνοειδές γκρι neva και το biscay blue/μαύρο).

eqe suv

Όπως προαναφέρθηκε, η επίσημη παρουσίαση θα γίνει στις 16 Οκτωβρίου και εν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το μοντέλο. Οι επιλογές μετάδοσης κίνησης πιθανότατα θα είναι πανομοιότυπες με τη σεντάν EQE. Αυτό σημαίνει ότι η EQE SUV θα διαθέτει μπαταρία 90 kWh και το βασικό μοντέλο θα έχει ηλεκτροκινητήρα 288 ίππων τοποθετημένο στο πίσω μέρος. Είναι επίσης πιθανή μια έκδοση με δύο μοτέρ και κίνηση σε όλους τους τροχούς, όπως και τουλάχιστον δύο μοντέλα με επωνυμία AMG.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!