Formula 1: Η Ferrari δεν θα δώσει team orders (ακόμα)

Κώστας Παστρίμας
Formula 1: Η Ferrari δεν θα δώσει team orders (ακόμα)
Στη Scuderia δεν είναι έτοιμοι να ρίξουν το βάρος τους σε έναν οδηγό για τη διεκδίκηση του τίτλου.

Η Scuderia Ferrari έχει φέτος παρουσιάσει ένα πολύ ανταγωνιστικό μονοθέσιο και από το ξεκίνημα της χρονιάς μπήκε αμέσως στη διεκδίκηση του τίτλου. Παρότι στο πρώτο κομμάτι της σεζόν είχε φτιάξει ένα καλό προβάδισμα, στη συνέχεια τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν με τον ίδιο τρόπο και πλέον βρίσκεται πολύ πίσω και στα δύο πρωταθλήματα, τόσο ο Σαρλ Λεκλέρ στο Οδηγών όσο και η ομάδα στο Κατασκευαστών.

Ένα από τα θέματα που έχει συζητηθεί πάρα πολύ ανάμεσα στους οπαδούς της Ferrari είναι το αν θα έπρεπε η ομάδα να δώσει μεγαλύτερη προτεραιότητα στη διεκδίκηση του Λεκλέρ και να βοηθήσει με συγκεκριμένες αποφάσεις τον Μονεγάσκο να πάρει το μέγιστο δυνατό από τους αγώνες. Οι άνθρωποι της Scuderia έχουν ερωτηθεί για αυτό το θέμα αρκετές φορές αλλά η απάντηση ήταν ότι οι team orders δεν ήταν στις προθέσεις τους, τουλάχιστον στο πρώτο μισό της σεζόν.

Η ίδια ερώτηση τέθηκε και στον Λοράν Μεκίς, που είναι ο Αγωνιστικός Διευθυντής της Ferrari, και η απάντησή του δεν ήταν διαφορετική: «Το θέμα αυτό συζητιέται πολύ περισσότερο έξω από την ομάδα παρά εσωτερικά. Εμείς πάντα ήμασταν ξεκάθαροι: ο στόχος είναι το καλύτερο αποτέλεσμα για την ομάδα. Η Ferrari έχει προτεραιότητα. Φυσικά κάποτε θα φτάσουμε σε ένα σημείο όπου θα πρέπει να εστιάσουμε περισσότερο στον έναν οδηγό, αν αυτό απαιτείται από τις θέσεις τους στο πρωτάθλημα. Αυτό δεν σημαίνει ότι απλώς θα περιμένουμε για τις αριθμητικές διαφορές, σημαίνει να βρισκόμαστε σε ένα σημείο που θα πιστεύουμε ότι θα είναι η σωστή κίνηση».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!