Ράικονεν: Επέστρεψε και ξεκίνησε δοκιμές στο NASCAR (vid)

Κώστας Παστρίμας
Ράικονεν: Επέστρεψε και ξεκίνησε δοκιμές στο NASCAR (vid)
Ο Φινλανδός πήρε την πρώτη γεύση από το αυτοκίνητο που θα οδηγήσει το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Ο Κίμι Ράικονεν έχει αποσυρθεί από τη Formula 1 μετά το τέλος της περσινής χρονιάς αλλά σύντομα θα βρεθεί ξανά μέσα σε αγωνιστικό αυτοκίνητο. Ο Φινλανδός θα πάρει μέρος στον αγώνα του αμερικανικού πρωταθλήματος NASCAR -και μάλιστα στη μεγάλη κατηγορία Cup Series- στις 21 Αυγούστου, που θα γίνει στο Watkins Glen. Εκεί θα οδηγήσει για λογαριασμό της ομάδας Trackhouse Racing μια Chevrolet Camaro ZL1.

Για να προετοιμαστεί για τον αγώνα αυτόν, ο Ράικονεν βρέθηκε στο VIRginia International Raceway, όπου πήρε την πρώτη γεύση από αυτοκίνητο NASCAR Next Gen. Πριν από αυτό είχε επισκεφθεί τον προσομοιωτή της Team Chevrolet ενώ είχε ενημερωθεί για τα δεδομένα αυτής της σειράς των αγώνων από τον Ντάνιελ Σουάρες, που θα είναι ομόσταβλός του το επόμενο Σαββατοκύριακο. Το τρίτο αυτοκίνητο της ομάδας θα οδηγεί ο Ρος Τσαστέιν.

Δεν θα είναι η πρώτη επαφή του Κίμι Ράικονεν με τον κόσμο του NASCAR. Ο πρωταθλητής F1 του 2007 είχε πάρει μέρος το 2011 σε έναν αγώνα της σειρά Xfinity Series (που είναι η δεύτερη τη τάξει στο NASCAR) και σε άλλον έναν αγώνα στο Truck Series με την ομάδα Kyle Bush Motorsports. Ήταν η μία από τις δύο χρονιές που ο Ράικονεν δεν έτρεξε στη Formula 1.

Η συμμετοχή του Raikkonen με την Trackhouse Racing έρχεται ως μέρος της πρωτοβουλίας «Project91» της ομάδας, η οποία επιδιώκει να επεκταθεί στο NASCAR αφιερώνοντας το αυτοκίνητο με τον αριθμό #91 σε οδηγούς αγώνων από όλο τον κόσμο. Το τρίο των οδηγών της Trackhouse στο Watkins Glen θα είναι από τρεις διαφορετικές χώρες.

Ο Ράικονεν παραδέχτηκε αλλά μέχρι τώρα είχε δεχτεί κι άλλες προσφορές για να επιστρέψει στους αγώνες αλλά ήθελε να αφοσιωθεί στην προετοιμασία του για αυτόν τον αγώνα, προτού σκεφτεί άλλες προτάσεις. Στο Watkins Glen θα συναντήσει και παλιούς γνώριμους, αφού σε αυτόν τον αγώνα θα τρέξει ο πρώην οδηγός της F1 Ντανιίλ Κβιατ αλλά και ο νικητής των 24 Ωρών του Λεμάν Μάικ Ροκενφέλερ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!