Formula 1, Ουγγαρία: Το πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου

Formula 1, Ουγγαρία: Το πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου
Δίχως ανάσα συνεχίζεται το πρωτάθλημα της F1, με τον αγώνα στο Χανγκάρορινγκ να αναμένεται με αγωνία.

Με άρωμα διακοπών συνεχίζεται η αγωνιστική δράση στη Formula 1, με το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ να ετοιμάζεται για το Grand Prix Ουγγαρίας. Ο δέκατος τρίτος αγώνας του 2022 θα πραγματοποιηθεί στην πίστα του Χανγκάρορινγκ στις 29-31 Ιουλίου, μία διαδρομή με το προσωνύμιο «Μονακό χωρίς μπαριέρες».

H πίστα έκανε το ντεμπούτο της στη Formula 1 το 1986 και στη σημερινή της μορφή έχει μήκος 4.381 μέτρα. Την Κυριακή θα δούμε στο Grand Prix 70 γύρους συνολικά, ενώ το ρεκόρ πίστας κατέχει ο Λιούις Χάμιλτον από το 2020 με το 1:16,627. Οι μικρές ευθείες, οι πολλές διαδοχικές στροφές μεσαίας και χαμηλής ταχύτητας είναι μία διαφορετική πρόκληση για οδηγούς και ομάδες, με την αεροδυναμική των μονοθεσίων να παίζει μεγάλο ρόλο.

Έπειτα από το Grand Prix Γαλλίας, το πρωτάθλημα έχει πάρει μία πολύ διαφορετική τροπή. Ο Μαξ Φερστάπεν με τη νίκη του και σε συνδυασμό με την εγκατάλειψη του Σαρλ Λεκλέρ, εκτόξευσε την μεταξύ τους διαφορά στους 63 βαθμούς στο πρωτάθλημα οδηγών. Στη θεωρία η πίστα της Ουγγαρίας βολεύει τα χαρακτηριστικά της F1-75, ενώ στο παιχνίδι της νίκης δεν αποκλείεται να μπει και η Mercedes-AMG. Με δεδομένο πως τα εργοστάσια θα είναι κλειστά για μεγάλο μέρος του Αυγούστου, δεν αποκλείεται να δούμε νέες αναβαθμίσεις από τις ομάδες.

H Pirelli ως επίσημος προμηθευτής της Formula 1 έχει επιλέξει τις C4 (μαλακή), C3 (μέση) και C2 (σκληρή) γόμες ελαστικών για το Grand Prix Ουγγαρίας. Αυτό αναμένεται να ανακατέψει τις στρατηγικές, καθώς η πίστα του Χανγκάρορινγκ φθείρει αρκετά τα ελαστικά.

F1 Hungary

Το Grand Prix Ουγγαρίας θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ και την Cosmote TV. Όλη η δράση του αγωνιστικού τριημέρου «παίζει» δυνατά στο gMotion by Gazzetta με LIVE τόσο στις κατατακτήριες, όσο και στον αγώνα.

Πρόγραμμα GP Ουγγαρίας

Παρασκευή 29 Ιουλίου

15:00-16:00 – Πρώτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

18:00-19:00 – Δεύτερη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

Σάββατο 30 Ιουλίου

14:00-15:00 – Τρίτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

17:00-18:00 – Κατατακτήριες Δοκιμές (LIVE)

Κυριακή 31 Ιουλίου

16:00 – Αγώνας (LIVE)

Φωτογραφίες: McLaren Infographic: Pirelli

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!