Formula 1, Γαλλία: Ο πρωταθλητής του MotoGP συνάντησε τους πρωταθλητές της F1 (vid)

Formula 1, Γαλλία: Ο πρωταθλητής του MotoGP συνάντησε τους πρωταθλητές της F1 (vid)
Το γκαράζ της Mercedes-AMG είχε ξεχωριστό καλεσμένο τον πρωταθλητή του MotoGP, Φάμπιο Κουαρταραρό, την ημέρα του αγώνα της Formula 1 στο Πολ Ρικάρ.

Στο Grand Prix Γαλλίας η Mercedes-AMG πανηγύρισε το καλύτερο της φετινό αποτέλεσμα, με τους Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ να ανεβαίνουν στο βάθρο των νικητών. Αυτό ήταν το πρώτο διπλό βάθρο για τη γερμανική ομάδα από το Grand Prix Σαουδικής Αραβίας του 2021.

Για τον αγώνα αυτό η Mercedes είχε έναν κρυφό... εξωαγωνιστικό άσσο στο μανίκι της. Καλεσμένος της στο γκαράζ ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής του MotoGP, Φάμπιο Κουαρταραρό, ο οποίος φαίνεται πως έφερε γούρι στην πρωταθλήτρια ομάδα κατασκευαστών του 2021. Όπως είναι λογικό, τα social media «γέμισαν» με φωτογραφίες του αναβάτη της Yamaha στο Πολ Ρικάρ.

Ο 23χρονος Γάλλος δεν έχασε μάλιστα την ευκαιρία που του δόθηκε και κάθισε στην W13 E Performance. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του MotoGP διαπίστωσε από πρώτο χέρι τι ακριβώς βλέπουν οι οδηγοί της Formula 1 από το cockpit και το πόσο διαφορετική είναι η οπτική γωνία σε σχέση με μία μοτοσικλέτα.

Όντας λάτρης των αγώνων, ο Κουαρταραρό θέλει να δοκιμάσει μονοθέσιο της Formula 1 και είχε αποκαλύψει πέρυσι στο Grand Prix Άμπου Ντάμπι πως ασκεί πίεση στη Mercedes για να κάνει μία ημέρα δοκιμών.

Η παρουσία του στο Πολ Ρικάρ συνδυάστηκε με φήμες πως στο τέλος της χρονιάς θα πραγματοποιήσει δοκιμές με τη γερμανική ομάδα. Εκτός από οπαδός του Χάμιλτον, ο Κουαρταραρό συνδέεται με τη Mercedes λόγω του κοινού τους χορηγού, την Monster Energy. Πριν από λίγα χρόνια μάλιστα, ο Λιούις Χάμιλτον και ο Βαλεντίνο Ρόσι αντάλλαξαν cockpit και σέλα, σε μία ημέρα δοκιμών στην πίστα της Χερέθ.

Λιούις Χάμιλτον

Ο Κουαρταραρό είχε μάλιστα την ευκαιρία να δει από κοντά τον Σαρλ Λεκλέρ της Scuderia Ferrari, όμως δεν έφερε γούρι στον Μονεγάσκο οδηγό.

Φωτογραφίες: Fabio Quartararo/Twitter, Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!