Formula 1: Προς το παρόν ο «εμφύλιος» είναι σχεδόν ισοπαλία!

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Προς το παρόν ο «εμφύλιος» είναι σχεδόν ισοπαλία!
Έστεμπαν Όκον και Πιερ Γκασλί έχουν παράλληλη πορεία στην F1 και οι αριθμοί το αποδεικνύουν!

Καθώς αυτό το Σαββατοκύριακο τα βλέμματα των φίλων της Formula 1 είναι στραμμένα στο Λε Καστελέ και το Grand Prix Γαλλίας. Στο πλαίσιο του δωδέκατου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος προφανώς όλοι θέλουν να δουν τι θα γίνει στη μόνιμη κόντρα της Scuderia Ferrari με τη Red Bull Racing. Αν θα επικρατήσουν οι Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ έναντι του Μαξ Φερστάπεν.

Όμως ειδικά φέτος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν όσα συμβαίνουν στο χαοτικό midfield. Εκεί που χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα, με τις ισορροπίες να αλλάζουν από αγώνα σε αγώνα.

Οι Γάλλοι οδηγοί της F1

Και ειδικά ενόψει της μάχης στο Πολ Ρικάρ, οι… ντόπιοι έχουν καρφωμένο το βλέμμα στην κόντρα των δύο τοπικών ηρώων. Των δύο Γάλλων οδηγών που κοσμούν το φετινό grid της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Έστεμπαν Όκον

Ο λόγος φυσικά για τους Έστεμπαν Όκον και Πιερ Γκασλί, που συνεχίζουν τη μακρά παράδοση των τρικολόρ στη Formula 1. Με τον πρώτο να οδηγεί μάλιστα για μία γαλλική ομάδα, με γαλλικό κινητήρα – την Alpine F1!

Βίοι παράλληλοι

Εκπρόσωποι της ίδιας γενιάς, στα 25 ο Όκον, στα 26 ο αντίπαλός του που μάχεται με τα χρώματα της Scuderia AlphaTauri. Με τις πρεμιέρες τους στην F1 να απέχουν μόλις 14 μήνες: στην πίστα του Σπα στο Βέλγιο το 2016 ο Όκον, στην πίστα της Σεπάνγκ στη Μαλαισία το 2017 ο Γκασλί.

Σε αυτή την πορεία, ο Νορμανδός έχει φτάσει τις 100 εκκινήσεις ενώ ο πιλότος από τη Ρουέν τις 97. Τόσος… δρόμος και σε βαθμούς είναι σχεδόν ισόπαλοι: 324 έναντι 325.

Έστεμπαν Όκον vs Πιερ Γκασλί

Στα βάθρα, το σκορ είναι 2-3 υπέρ του Γκασλί αλλά στον απόλυτο στόχο, τις νίκες, έχουμε ισοπαλία. Ο οδηγός της AlphaTauri έσπασε το ρόδι στο συγκλονιστικό Grand Prix Ιταλίας του 2020 στην πίστα της Μόντσα, ενώ ο συμπατριώτης του τον μιμήθηκε πέρυσι στο Grand Prix Ουγγαρίας, στην πίστα της Βουδαπέστης.

Βίοι παράλληλοι, επιτυχημένοι, όμως στη Formula 1 ο θρόνος έχει χώρο μόνο για έναν. Και παρότι ακόμα δεν βρίσκονται σε αυτό το στάδιο της καριέρας τους, να είστε σίγουροι πως ζουν και αναπνέουν με αυτό το όνειρο!

Πιερ Γκασλί

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool, Alpine F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!