Νέο Honda Civic Type R: Το πιο δυνατό αλλά με… άγνωστη ισχύ (vid)

Νέο Honda Civic Type R: Το πιο δυνατό αλλά με… άγνωστη ισχύ (vid)

Νέο Honda Civic Type R: Το πιο δυνατό αλλά με… άγνωστη ισχύ (vid)
Το προσθιοκίνητο σπορ αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη από τις αρχές του 2023.

Μετά την μακρά περίοδο δοκιμών, που περιελάμβανε επισκέψεις σε πίστες όπως το Νίρμπουργκρινγκ και η Σουζούκα, το νέο Honda Civic Type R αποκαλύφθηκε. Το καυτό προσθιοκίνητο σεντάν με την fastback σιλουέτα και το 6άρι μηχανικό κιβώτιο μπορεί να έβγαλε από πάνω του το καμουφλάζ, όμως η Honda δεν μας έκανε… σοφότερους όσον αφορά την ισχύ του κινητήρα.

Στο δελτίο Τύπου που συνοδεύει τις επίσημες φωτογραφίες αναφέρεται ότι το Civic Type R 11ης γενιάς ενσωματώνει αεροδυναμικές και μηχανικές επεμβάσεις ώστε να είναι το πιο άμεσο και ισχυρό Type R στην ιστορία. Δεν έδωσε όμως στη δημοσιότητα στοιχεία ούτε για την ισχύ και τη ροπή του 2λιτρου VTEC με το επανασχεδιασμένο τούρμπο, ούτε για τις επιδόσεις. Αυτό αναμένεται να γίνει πιο κοντά στην ημερομηνία κυκλοφορίας του στην Ευρώπη, στις αρχές του επόμενου έτους.

Honda Civic Type R

Το νέο Civic Type R αναμένεται λοιπόν να έχει περισσότερους από τους 320 ίππους του απερχόμενου μοντέλου. Είναι φαρδύτερο και χαμηλότερο από τον προκάτοχό του, με τους μεγάλους τροχούς των 19 ιντσών (με ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S) να τονίζουν το δυναμικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Στο εσωτερικό, η ποιότητα κατασκευής από το απλό Civic (το οδηγήσαμε πρόσφατα στην Ισπανία) συνδυάζεται με σπορ «πινελιές».

Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τέσσερα προγράμματα, που ρυθμίζουν ανάλογα την απόκριση στο γκάζι, το σύστημα διεύθυνσης, την ανάρτηση και τον ήχο του κινητήρα. Πέρα από τα Comfort, Sport και +R, υπάρχει και η λειτουργία Individual, η οποία επιτρέπει στον οδηγό να κάνει τη δική του παραμετροποίηση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!