Το νέο Honda Civic Type R σπάει το ρεκόρ πίστας στη Σουζούκα (vid)

Το νέο Honda Civic Type R σπάει το ρεκόρ πίστας στη Σουζούκα (vid)

Το νέο Honda Civic Type R σπάει το ρεκόρ πίστας στη Σουζούκα (vid)
Το «καυτό» μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας με τον αγωνιστικό χαρακτήρα έσπασε τα χρονόμετρα στη θρυλική πίστα της Σουζούκα.

Πριν από λίγο καιρό η Honda παρουσίασε με κάθε επισημότητα την ενδέκατη γενιά του Civic. Επιπλέον ανακοινώθηκε πως βρίσκεται ήδη στα «σκαριά» και η έκδοση Type R. Το μοντέλο επιδόσεων της ιαπωνικής φίρμας πραγματοποιεί ήδη δοκιμές εξέλιξης, που βρίσκονται πλέον στο τελικό τους στάδιο.

Η τελευταία εξόρμησή του ήταν στην πίστα της Σουζούκα, με τη Honda να έχει ξεχωριστούς στόχους. Οι Ιάπωνες είδαν το Civic Type R Limited Edition το 2020 να έχει θέσει το ρεκόρ πίστας στη Σουζούκα για προσθιοκίνητα αυτοκίνητα. Το Honda Civic 11ης γενιάς που βρίσκεται ακόμη υπό εξέλιξη κατάφερε να σημειώσει νέο ρεκόρ στην ιαπωνική πίστα. Ο χρόνος ήταν στα 2 λεπτά 29 δευτερόλεπτα και 993 χιλιοστά και είναι κατά οκτώ δέκατα του δευτερολέπτου καλύτερος από το χρόνο του Civic Type R προηγούμενης γενιάς.

Δείτε το παρακάτω onboard βίντεο με το νέο Civic Type R να σπάει το ρεκόρ πίστας στη Σουζούκα.

Το 2017 η δέκατη γενιά του Civic Type R κατάφερε να σημειώσει νέο ρεκόρ για προσθιοκίνητα αυτοκίνητα παραγωγής στο θρυλικό Νίρμπουργκρινγκ με χρόνο 7 λεπτά και 43,8 δευτερόλεπτα.

Περισσότερες πληροφορίες για την Type R έκδοση του Civic ενδέκατης γενιάς θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στο 2022. Για να γιορτάσει όμως το νέο ρεκόρ πίστας στη Σουζούκα, η Honda δημιούργησε ακόμη ένα βίντεο που εξιστορεί την επιτυχημένη περιπέτεια στο στάδιο εξέλιξης του μοντέλου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!