Formula 1, Σουμάχερ: «Σήμερα δεν μου επέτρεψαν να πάρω βαθμούς»

Formula 1, Σουμάχερ: «Σήμερα δεν μου επέτρεψαν να πάρω βαθμούς»
O νεαρός Γερμανός οδηγός της F1 εξέφρασε παράπονα για το γεγονός ότι η Haas δεν τον άφησε να μονομαχήσει με τον teammate του κατά τον αγώνα σπριντ της Αυστρίας.

Η μάχη του Μικ Σουμάχερ με τον Λιούις Χάμιλτον στους τελευταίους γύρους ήταν ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει ο αγώνας σπριντ στο Σπίλμπεργκ της Αυστρίας. Έπαθλο ήταν η 8η θέση που έδινε τον τελευταίο βαθμό. Τελικά κατέληξε στα χέρια του Βρετανού οδηγού της Mercedes-AMG, με τον Γερμανό να τερματίζει 9ος.

Ο γιος του επτάκις πρωταθλητή της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ, εμφανίστηκε απογοητευμένος μετά τον τερματισμό, αφήνοντας αιχμές κατά της στρατηγικής της ομάδας του. O 23χρονος Μικ υπονόησε ότι η Haas ευνόησε τον teammate του, Κέβιν Μάγκνουσεν. Αφού χαρακτήρισε «διασκεδαστική» την μάχη με τον Χάμιλτον, δήλωσε: «Σήμερα θα μπορούσα να είμαι στους βαθμούς, για τον έναν ή τον άλλον λόγο όμως δεν μου το επέτρεψαν. Είναι κάτι που πρέπει να συζητήσουμε».


Όταν ρωτήθηκε τι εννοεί, ο Μικ απάντησε: «Μας είπαν να διατηρήσουμε τις θέσεις μας με τον Κέβιν, αν και εγώ ήμουν ταχύτερος σήμερα».

Όσο ο Σουμάχερ ήταν κοντά στον Μάγκνουσεν είχε στη διάθεσή του το DRS που του επέτρεπε να κρατά πίσω του τον Χάμιλτον. Όταν όμως ο Δανός απομακρύνθηκε, ο Βρετανός οδηγός της Mercedes κατάφερε να περάσει και να πάρει τον τελευταίο βαθμό.

Από την πλευρά του, ο Μάγκνουσεν ανέφερε: «Δεν ήταν ότι δεν ήθελα να βοηθήσω τον Σουμάχερ, αλλά όταν μου ζήτησαν από την ομάδα να μείνω κοντά του ώστε να έχει DRS, μετά από λίγο ο Χάμιλτον πέρασε μπροστά».

Μικ Σουμάχερ

Όσο για τη δράση της Κυριακής, το Gazzetta θα σας προσφέρει όπως πάντα την πληρέστερη ενημέρωση, με τρία LIVE! Το πρώτο είναι online, με τη γραπτή περιγραφή/σχολιασμό του Grand Prix Αυστρίας, με το ραντεβού να είναι στις 15.30.

Όμως έχουμε και διπλό ραντεβού στο Instagram του Gazzetta. Ο Πάνος Σεϊτανίδης παρουσιάζει το «THE GRID» στις 15.55 με τα τελευταία νέα για τη μάχη της Αυστρίας και LIVE περιγραφή της εκκίνησης ενώ γύρω στις 18.15, θα σχολιάσει όσα θα έχουν συμβεί στον αγώνα, μαζί με τον Τάκη Πουρναράκη, στο «F1 POST RACE SHOW».

F1 LIVE

Και αυτή την εβδομάδα, η F1 «τρέχει» στο Gazzetta!

Φωτογραφίες: Haas F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!