Formula 1: H Aston Martin θέλει να «δέσει» τον Φέτελ

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: H Aston Martin θέλει να «δέσει» τον Φέτελ
Η βρετανική ομάδα επιδιώκει νέο, πολυετές συμβόλαιο με τον τετράκις παγκόσμιο πρωταθλητή της F1.

Μπορεί τους τελευταίους μήνες να έχουν ακουστεί πολλά για τον Σεμπάστιαν Φέτελ και το μέλλον του στη Formula 1, όμως όπως όλα δείχνουν, ο Γερμανός δεν πρόκειται να το κουνήσει ρούπι! Τι κι αν υπάρχουν σενάρια αντικατάστασής του, αν έχουν ακουστεί ως διάδοχοι ο Φερνάντο Αλόνσο, ο Μικ Σουμάχερ και άλλοι. Ο Φέτελ θα συνεχίσει -αν θέλει- στην Aston Martin και μάλιστα όχι μόνο για το 2023.

Όπως αποκάλυψε ο διευθυντής της βρετανικής ομάδας, Μάικ Κρακ, οι δύο πλευρές είναι σε συζητήσεις και εφόσον ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής αποφασίσει να συνεχίσει στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τότε θα συνεχίσουν μαζί.

Σεμπάστιαν Φέτελ

«Ήμασταν πάντα ξεκάθαροι πως αν θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται, θέλουμε να μείνει μαζί μας και μάλιστα μακροπρόθεσμα. Είμαστε σε συζητήσεις. Έχουμε πολύ, πολύ καλή σχέση, τέτοια που δεν χρειάζεται να θέσουμε προθεσμίες η μία πλευρά στην άλλη. Προφανώς αν καθυστερήσει πολύ το θέμα τότε θα έχουμε προβλήματα αλλά το γνωρίζει αυτό. Έχουμε συζητήσεις και έχουμε εμπιστοσύνη. Υπό αυτό το πρίσμα, όλα πάνε καλά», είπε ο Κρακ.

Το τελευταίο σκέλος αφορά στα χρονικά περιθώρια που θα υπάρχουν για να βρεθεί ο κατάλληλος αντικαταστάτης σε περίπτωση που ο 34χρονος θελήσει να κάνει άλλα πράγματα στη ζωή του. Αν και όλα δείχνουν πως το μυαλό του είναι ακόμα στην F1. Και θα είναι ακόμα περισσότερο αν η Aston Martin του προσφέρει ένα πιο ανταγωνιστικό μονοθέσιο.

Τα λόγια του Κρακ στο motorsport.com είναι χαρακτηριστικά: «Λέγαμε από το ξεκίνημα της σεζόν πως θέλουμε να βελτιώσουμε το αυτοκίνητο μας και στη Βαρκελώνη νομίζω πως κάναμε το πρώτο βήμα. Θέλω να του δείξω άλλο ένα και μετά ίσως η επιθυμία του να μείνει έχει αυξηθεί».

Όποια κι αν είναι η απόφαση του Φέτελ, αναμένεται να ανακοινωθεί πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα του Αυγούστου. Προς το παρόν, ο Γερμανός έχει 13 πόντους στο ενεργητικό του, με καλύτερο πλασάρισμα την έκτη θέση στο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν.

Σεμπάστιαν Φέτελ

Φωτογραφίες: Aston Martin F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!