Formula 1: Ο Φελίπε Μάσα είχε ένα μυστικό

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Ο Φελίπε Μάσα είχε ένα μυστικό
O πρώην οδηγός της F1 μίλησε για το ξεκίνημα της συνεργασίας του με τη Scuderia Ferrari.

Φως στη διαδικασία στρατολόγησής του από τη Scuderia Ferrari έριξε ο Φελιπε Μάσα. Ο 41χρονος μπορεί να έχει πια αποσυρθεί από την αγωνιστική δράση, ωστόσο παραμένει στους αγώνες, έχοντας ενεργό ρόλο – στο Grand Prix του Μονακό βρισκόταν στα paddock με τη νέα του αρμοδιότητα, αυτή του Προέδρου της Κομισιόν των Οδηγών, όπου αντικατέστησε τον Τομ Κρίστενσεν.

Ο Βραζιλιάνος είχε μία γεμάτη καριέρα στη Formula 1, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας το πέρασε φορώντας την κόκκινη αγωνιστική φόρμα της Ferrari. Με 139 εκκινήσεις, είναι τρίτος στη λίστα των οδηγών που εκπροσώπησαν περισσότερες φορές την ιταλική ομάδα. Πάνω από το δικό του όνομα είναι μόνο αυτά των Κίμι Ράικκονεν και Μίκαελ Σουμάχερ.

Grand Prix Βραζιλίας 2008

Όσα έκανε ως οδηγός της Scuderia τα ξέρουμε, τώρα μάθαμε και τι έγινε ώσπου να ντυθεί στα κόκκινα! Με τις αποκαλύψεις να έρχονται από τον ίδιο, στο ντοκιμαντέρ “Motorsport Heroes”.

«Κατέκτησα την ίδια χρονιά και το Ιταλικό αλλά και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Formula Renault 2.0 την ίδια χρονιά. Μετά από αυτή την επιτυχία, ήταν πολλές οι πλευρές που επεδίωξαν να με δεσμεύσουν με συμβόλαιο. Κανονίστηκε μία συνάντηση με εκπροσώπους της Ferrari, θα γινόταν στο Μαρανέλο. Εγώ δεν το ήξερα αλλά παρακολουθούσαν στενά την πορεία μου: τις δοκιμές που έκανα, τις τηλεμετρίες μου, τους αγώνες μου, τα πάντα. Μου είπαν “θα υπογράψουμε συμβόλαιο συνεργασίας αλλά δε θα μπορείς να το πεις σε κανέναν. Πρέπει να παραμείνει μυστικό”. Έτσι υπέγραψα συμβόλαιο με τη Ferrari για οκτώ χρόνια αλλά δεν μου επέτρεπαν να το πω σε κανέναν. Μόνο στην οικογένειά μου. Αυτό ήταν απίστευτα δύσκολο. Οδήγησα πρώτα για τη Sauber που χρησιμοποιούσε κινητήρες Ferrari κι έπειτα, έλαβα το τηλεφώνημα πως η Ferrari είχε αποφασίσει να με επιλέξει. Το 2006 θα αγωνιζόμουν για τη Ferrari. Ήταν ένα όνειρο που γινόταν προσωπικότητα», είπε ο Μάσα.

Μίκαελ Σουμάχερ και Φελίπε Μάσα

Ο Βραζιλιάνος κατέκτησε 11 νίκες και 15 pole positions με τα χρώματα της Scuderia. Το 2008 έφτασε μία ανάσα από τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, τον οποίο κρατούσε στα χέρια του για 30 δευτερόλεπτα αλλά τελικά, τον έχασε από τον Λούις Χάμιλτον.

Την επόμενη χρονιά είχε ένα τρομακτικό τραυματισμό όταν ένα ελατήριο 800 γραμμαρίων από τη Brawn GP του Ρούμπενς Μπαρικέλο τον χτύπησε στο κράνος. Παρότι ανέκαμψε και επέστρεψε στη δράση, για πολλούς, δεν ήταν ποτέ ξανά στο ίδιο επίπεδο ανταγωνιστικότητας.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!