WRC, Ράλλυ Σαφάρι: Έξαλλος ο Γκρίνσμιθ με τους κριτές που δεν τον βοήθησαν (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
WRC, Ράλλυ Σαφάρι: Έξαλλος ο Γκρίνσμιθ με τους κριτές που δεν τον βοήθησαν (vid)
Ο οδηγός της M-Sport έσπασε με κλωτσιές το παρμπρίζ για να βγει από το τουμπαρισμένο Ford Puma Rally1.

To φετινό Ράλλυ Σαφάρι-Κένυα αποδείχθηκε επεισοδιακό – για πολλούς λόγους. Είχαμε ατυχήματα, αστοχίες και ατυχίες, με τη θρυλική δοκιμασία να θυμίζει τον αλλοτινό σκληρό της χαρακτήρα.

Ένας από τους οδηγούς που αντιμετώπισαν δυσκολίες, ήταν ο Γκας Γκρίνσμιθ. Ο Βρετανός οδηγός έχασε τον έλεγχο του Ford Puma Rally1 της M-Sport κατά τη διάρκεια της όγδοης ειδικής διαδρομής – της μήκους 29.32 χιλιομέτρων “Soysambu 1” με την οποία άνοιξε το σκέλος του Σαββάτου. To υβριδικό αγωνιστικό τούμπαρε κι ακινητοποιήθηκε γυρισμένο στο πλάι.

Παρότι υπήρχαν κριτές στο σημείο, ουδείς έσπευσε να βοηθήσει τον 25χρονο και το συνοδηγό του, Γιόνας Άντερσον, παρότι ήταν σχεδόν τρία λεπτά εγκλωβισμένοι. Τελικά, το πλήρωμα έσπασε με κλωτσιές το παρμπρίζ και βγαίνοντας από το πληγωμένο Puma, ο Γκρίνσμιθ ήταν έξαλλος με τους κριτές λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είχατε μία γαμ**** δουλειά»!

Ο οδηγός της M-Sport ανέφερε εκ των υστέρων πως αντί να τους βοηθήσουν, τραβούσαν video με τα κινητά τους. Ο αντίλογος είναι πως υπάρχει οδηγία σχετικά με τα φετινά αυτοκίνητα, να μη τα αγγίζει κανείς αν δεν υπάρχει πράσινο λαμπάκι – στο κόκκινο υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας λόγω του υβριδικού συστήματος. Πάντως στο video είναι εμφανές πως το φως είναι πράσινο.

Σε ανακοίνωσή της σχετικά με το συμβάν, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού έκρινε πως η διαχείριση από τους κριτές ήταν λανθασμένη.

Ο Γκρίνσμιθ επέστρεψε στο ράλλυ και τερμάτισε δέκατος-πέμπτος. Μετά τους πρώτους έξι γύρους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, είναι δέκατος στη βαθμολογία με 28 πόντους στο ενεργητικό του.



Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!